Mesa general de la Funció Pública

Hi haurà Mesa General per a recuperar part de la Paga Extra

La Generalitat proposa una ordre de gestió de les IT insuficient.

18 / 04 / 2013 | Intersindical

La Junta de Portaveus de la Mesa General va decidir dimarts l’ordre del dia de la propera reunió de la Mesa General, que tindrà lloc en maig, en una data sense concretar encara. Es tractarà sobre la possible recuperació de la part proporcional de la paga extra, entre altres assumptes:
L’ordre del dia serà el següent:

A proposta de les organitzacions sindicals:
- Reglamentació de la mesa general de negociació
- Derogació del Decret-llei 1/2012 i retribucions (inclou el cobrament de la paga extra de Nadal)
- Comissió sobre Incapacitat Temporal (IT): aspectes generals i modificació de normes

A proposta de la conselleria:
- Creació del cos de Subinspeccció de Tributs
- Limitació de la prolongació del servei actiu, excepte per a completar el període mínim de cotització. Modificació de la LOGFPV.
- Modificació de l’Art 40.3 de la LOGFPV, referit als Llocs de l’administració que poden ser ocupats per personal docent i sanitari.

La documentació d’aquests punts no està disponible, i es facilitarà en el moment de la convocatòria.

Paga extra

La mesa es convocarà després de la Comissió Sectorial sobre Retribucions prevista per a la primera quinzena de maig. En eixa reunió podria anunciar-se que el Govern central assumeix que s’ha de pagar la part de la paga extra meritada amb anterioritat a l’entrada en vigor del RDL 20/2012. També hi ha qui apunta que podria ser una de les mesures que s’anuncien el proper dia 26 d’abril, en el consell de ministres que ha d’aprovar un paquet de reformes.

La Generalitat proposa una ordre de gestió  de les IT insuficient en la Comissió d’Incapacitats Temporals (COSIT)

D’altra banda, la reunió de la Comissió sobre Incapacitats Temporals, creada al si de la Mesa General per a tractar sobre els casos en què es complementarà el sou en els casos de baixa laboral (IT), va tindre lloc dilluns 15, i la Generalitat va aportar l’esborrany d’una ordre per a gestionar aquests casos.

L’esborrany es pot esmenar fins el proper divendres, 26 d’abril. Tots els suggeriments són benvinguts.

Les primeres qüestions que hem plantejat ha estat l’inclusió de més casos en què es cobre el 100% de les retribucions (dones maltractades, embarassos, etc.), així com incloure un catàleg de malalties.

Igualment important és que la comissió es transforme en un òrgan resolutiu, de forma que els seus informes sobre els casos conflictius que arriben a la seua consideració siguen vinculants per a l’Administració.

Per últim, també demanarem la inclusió de l’exenció de quatre dies a l’any de malaltia que no done lloc a IT, com ha fet l’AGE.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.