Mobilitzacions

Igualtat, drets i llibertats, contra el colp a la democràcia

Marees, xarxes, plataformes, organitzacions socials, sindicals i polítiques hem decidit convocar mobilitzacions unitàries descentralitzades per al proper 23 de febrer (a Andalusia serà el 28) i el 6 d’abril una gran manifestació a Madrid sota el lema: “Igualtat, drets i llibertats, contra el colp a la democràcia”.

18 / 02 / 2019 | Intersindical

Més de 200 entitats agrupades en l’espai “Caminant, si ens movem, ho canviem tot” pensem que és necessària la màxima unitat d’acció contra les polítiques neoliberals que estan afectant molt negativament les treballadores i treballadors, els sectors socials més desfavorits i el conjunt de la societat. Així, fem una crida a tornar a eixir als carrers per defensar els nostres drets socials, laborals i econòmics.

Les polítiques que han imposat els governs, amb l’excusa de la crisi, han suposat un atac als drets de les treballadores i treballadors i de la població, l’augment de la temporalitat i la precarització del treball i de la vida, l’augment de les desigualtats socials, el saqueig als sectors populars, la pobresa energètica i l’emergència per la pobresa residencial, l’atac als serveis públics, l’augment de la repressió social i sindical o l’espoli dels recursos. Davant d’aquestes polítiques, nosaltres reivindiquem redistribuir la riquesa, conquerir drets per a totes i tots, recuperar el planeta i garantir una vida digna al conjunt de la població. Per capgirar-les és urgent i necessari engegar tota una sèrie de modificacions legals i normatives que ho possibiliten. En eixe sentit, és imprescindible, entre d’altres mesures, la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, les reformes de les pensions de 2011 i 2013, l’article 135 de la Constitució o la Llei Mordassa. Unes derogacions necessàries que s’han de complementar amb unes polítiques laborals, econòmiques, fiscals i socials per revertir les retallades de les polítiques d’austeritat suïcida, acabar amb les desigualtats socials, de gènere, edat, procedència o orientació sexual i garantir la recuperació i l’establiment de drets i prestacions per totes les persones

Per a aconseguir que s’implementen les nostres reivindicacions, des de la Intersindical Valenciana considerem necessari pressionar als governs i les patronals amb mobilitzacions unitàries, sostingudes en el temps, el suport mutu entre les diferents lluites socials i laborals i l’articulació d’un potent moviment popular plural, horitzontal i transversal que ho possibilite. Els propers 23 de febrer al País Valencià i el 6 d’abril a Madrid tenim una bona ocasió per donar un pas endavant per tal d’avançar en el camí de la igualtat i la justícia social.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.