Pensions

Intersindical convoca mobilitzacions el 22F per la defensa del sistema públic de pensions

Intersindical Valenciana crida a la participació en les mobilitzacions convocades, el proper dijous 22 de febrer, per la Coordinadora Estatal i la Coordinadora Valenciana en defensa del sistema públic de pensions que agrupa a diverses entitats com els Iaioflautes, la Marea Pensionista o la Intersindical Valenciana.

20 / 02 / 2018 | Intersindical

El decret de revaloració de les pensions, aprovat pel Consell de Ministres, que augmenta les pensions per 2018, un 0,25%, el percentatge mínim que disposa la llei, se situa per sota del cost de la vida per la qual cosa quasi 11 milions de persones pensionistes tornaran a perdre poder adquisitiu. Les previsions estimen l’augment de l’IPC per 2018 entre un 1,3 a un 1,7%.

Intersindical Valenciana crítica, molt durament, la política del govern de Rajoy envers les persones pensionistes i considera immoral que, després de tota una vida de laboral, no se’ls tracte correctament i digna sinó que se’ls retalle constament les seues pensions, empobrint-los per augments inferiors al cost de la vida o per l’aprovació de mesures que els afecten directament com el copagament farmacèutic o l’augment dels preus dels serveis essencials que els posen en una situació de precarietat.

L’estat espanyol és un dels estats de la Unió Europea que menys diners destina a les pensions de les seues persones majors. A més, les reformes de les pensions de 2011 -aprovada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero, CCOO, UGT i CEOE- i 2013 -imposada pel govern de Mariano Rajoy- van suposar un deteriorament dels drets socials i econòmics dels actuals i dels futurs pensionistes. En conseqüència, Intersindical Valenciana reivindica la derogació de les dues reformes de les pensions, especialment de supressió del “factor de sostenibilitat” que suposa una retallada de la quantia de les pensions en funció de criteris mercantilistes i contraris a les treballadores i treballadors.

Intersindical Valenciana considera que cal capgirar les polítiques en matèria de pensions que practica el govern espanyol i s’oposa als anuncis que fan departaments, institucions i economistes al serveis de bancs i empreses de reduir-les, més encara, o privatitzar-les.

Les propostes del Sindicat es concreten en: mantindre l’actual sistema de repartiment, les pensions públiques com a dret constitucional, la seua inclusió als Pressupostos Generals de l’Estat, rebaixar l’edat de jubilació als 65 anys, eliminar tota discriminació cap a les dones, revalorització automàtica de les pensions, la recuperació de la pèrdua de poder adquisitiu perdut als darrers anys i, com hem dit, la derogació de les reformes de les pensions.

Intersindical Valenciana considera que cal articular una majoria parlamentària que faça possible la promulgació d’una llei que garantisca unes pensions públiques dignes i suficients per a totes les persones en acabar la seua vida laboral activa i per garantir les pensions de les futures generacions.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal potenciar les mobilitzacions socials i laborals unitàries i massives per obligar el govern espanyol a acceptar les reivindicacions de les persones pensionistes i de les treballadores i treballadors, per la qual cosa fa una crida a les persones pensionistes actuals, també a les futures, a participar en les concentracions i manifestacions convocades a diverses ciutats i a mobilitzar-se sostingudament, de manera ferma i massiva, fins aconseguir les nostres reivindicacions.

 • Alcoi. Plaça Espanya. 12 hores.
 • Asp. Parque del doctor Calatayud. 12 hores.
 • Castelló. Plaça Major. 19 hores
 • Dénia, Ajuntament. 11 hores.
 • Ontinyent. Plaça Ajuntament. 12 hores.
 • Torrevella. Plaça de la Constitució. 12 hores.
 • València. Plaça Ajuntament. 11:30 hores.
 • Alacant. pl. Ajuntament 12h

 

 

 Comentaris
Rafael Gil
21 / 02 / 2018 - 8:24

Per favor, rectifiqueu el nom del lloc de trobada a Asp; es diu: Parque del doctor Calatayud
gràcies!


Amadeu Sanz
21 / 02 / 2018 - 10:22

D’acord, Rafael. Ho esmenem. Gràcies.Deixa un comentari


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.