Pensions

Intersindical Valenciana rebutja l’acord de jubilacions que privatitza la salut laboral

El sindicat denuncia que la proposta del Govern espanyol, d’UGT i CCOO deixa en mans de l’empresariat les decisions que li corresponen a la Seguretat Social

09 / 09 / 2024 | Intersindical

El 31 de juliol, en l’inici de les vacances, es va publicar l’acord que suposa un greu retrocés per a les persones treballadores i el col·lectiu pensionista. Aquesta reforma satisfà les exigències de la Patronal i suposa per a la classe treballadora un pas enrere en matèria laboral, sanitària i del model de pensions. La contrareforma impulsada pel poder financer neoliberal, al nostre país, ha estat acceptada pel Govern de coalició i pels agents socials, CCOO i UGT. Aquest acord afavoreix la privatització de la sanitat pública, cedint l’aprovació de les baixes laborals i, si escau, la revisió de les pensions per incapacitat a les mútues empresarials privades.

Per a Intersindical Valenciana es tracta d’un conflicte d’interessos perquè només el personal sanitari del sistema públic hauria d’intervindre en aquestes situacions, ja que el personal de les empreses privades està sotmès a pressions de tota mena per escurçar les baixes en interès dels Patrons.

L’acord del govern de coalició, suposadament d’esquerres, deixa a l’estacada el sector sociosanitari públic, en condicions de treball molt deficients i irregulars. Un sector que necessita de mesures urgents per ampliar les seues plantilles i recursos per garantir la salut de tots els ciutadans i especialment de la gent gran.

Intersindical Valenciana denuncia que el pacte subscrit el 31 de juliol permet que les mútues privades controlen la salut de les i els treballadors i facilita que les mútues entren en competències que fins ara eren matèria exclusiva del sistema sanitari públic. A més a més, l’empresariat privat prendrà les decisions que li corresponen a la Seguretat Social i lliurarà les nostres dades sanitàries a empreses privades i els seus negocis. L’acord cedeix la interpretació de les situacions d’incapacitats i malalties derivades d’accidents o malalties a la patronal i promou la sanitat privada derivant fons de la Seguretat Social cap a les empreses privades, els objectius de les quals són augmentar els seus guanys i, per tant, no dubten a empitjorar l’assistència sanitària.

La situació creada arriba després de les darreres reformes en matèria de pensions que estimulen una ampliació de l’edat de jubilació i la reducció de les pensions. I tot sense haver efectuat una auditoria dels comptes de la Seguretat Social. Aquestes reformes segueixen sense abordar la bretxa de gènere i no resolen el problema de la gent que ha cotitzat més de 40 anys i veu la seua pensió retallada. Les mesures anunciades tampoc serveixen per augmentar l’ocupació jove i de la dona, i només afavoreixen l’empresariat i el poder financer, que sota el fals nom de “plans d’ocupació” promouen desviar les cotitzacions socials a fons privats de pensions de manera obligatòria als Convenis i, per contra, impulsen perllongar la vida laboral més enllà dels 67 anys. La solució per garantir les pensions públiques passa per derogar les reformes dels darrers anys, fer l’auditoria, tornar els fons i el patrimoni mal emprat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.