Mesa general de la Funció Pública

Intersindical exigeix que els Pressupostos de la Generalitat per 2019 contemplen un fons per la recuperació del poder adquisitiu

El sindicat recorda a la Consellera de Justícia i al Conseller d’Hisenda que és un compromís de l’Acord de Legislatura

23 / 10 / 2018 | Intersindical

Avui ha tingut lloc una reunió de la Junta de Portaveus de la Mesa General de Negociació I (MGNI) amb la finalitat d’establir l’ordre del dia de la seu propera reunió, que serà el divendres 26 d’octubre.
Està previst que aquesta MGN siga monogràfica per abordar les millores retributives dels empleats i empleades de la Generalitat per 2019 i que necessàriament han de venir reflectides al projecte de Pressupostos de la Generalitat 2019. En principi i segons ha manifestat de la Directora General de Pressupostos, l’increment retributiu previst per l’any que ve, només contempla una reserva de fons per fer front als compromisos del II Acord per la Millora de la Funció Pública, signat pel Govern de l’Estat i les centrals CSI-F, CCOO i UGT i, diem previsió, perquè l’efectivitat d’aquest fons està supeditada, si s’escau, a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat per 2019.

En el cas hipotètic de que s’aproven els PGE 2019, els augments salarials del personal públic seran:
• Increment lineal fix d’un 2.25%
• Un fons addicional del 0.25%
• Increment lineal d’un 0.25% amb efectes econòmics des de l’1 de juliol, sempre i quan el PIB de 2018 siga igual o superior al 2.5%. Si el PIB no arriba a la xifra del 2.5%, el 0.25% es reduirà en la mateixa proporció que la reducció en la previsió de creixement del PIB.
Uns increments que, en el millor dels casos i en funció del comportament de l’IPC, poden suposar el manteniment de la capacitat adquisitiva de les treballadores i treballadors públics, però en cap cas constitueixen una aposta seriosa de l’Executiu central per recuperar el poder adquisitiu perdut en els anys de la crisi i que es situa al voltant del 16%.
Del que sí se n’oblida el Consell és dels seus propis compromisos. En juny de 2016 es va subscriure a la MGNI l’Acord de Legislatura, on un dels seus punt fa referencia expressa a l’habilitació d’uns fons extraordinari per la recuperació del poder adquisitiu. Un compromís que no ha tingut reflex als Pressupostos de 2017 ni de 2018 i, per l’exercici 2019, sembla que tampoc.
Per Intersindical Valenciana, l’incompliment d’aquest punt de l’Acord de Legislatura té una gran transcendència perquè, de fer-se efectiu, podria suposar un revulsiu per les economies familiars de les empleades i empleats públics, molt castigades als darrers anys com així ha estat reconegut per successius governs de l’Estat i Autonòmics; però, per aquesta mateixa raó, de no materialitzar-se, no és que es perpetue al personal públic com a víctima de la crisi, sinó que a més, comprometria la credibilitat del Govern del Botànic. Es per això que exigim que l’avantprojecte de Pressupostos de la Generalitat per 2019 vaja més enllà del compromisos adquirits per l’Estat i assumisca també el seus, habilitant un fons extraordinari per la recuperació del poder adquisitiu del seu personal. Per coherència i per credibilitat.



Comentaris
PACO
30 / 10 / 2018 - 18:23

Mi duda comentario no tiene nada que ver con la noticia que dais. Mi duda es saber porque los trienios y las turnicidades no tienen una misma paga (una misma paga para los trienios y otra para la turnicidad). Si los trienios se basan en los años trabajados en la misma empresa, considero que los años son iguales para todos, independientemente del grupo que seas, al igual que las turnicidades, las tardes, las noches ó los dias son iguales para todos los grupos. Cada grupo ya tiene contemplado un complemento especifico para su puesto de trabajo. Yó, por lo menos, mientras no me den unas buenas razones,  lo entiendo así. Una cosa es el tiempo y otra el trabajo. el tiempo es igual para todos y cosa distinta es el trabajo que uno realiza.
Doy las gracias y pido disculpas de antemano por si me he metido ó dicho algo de lo que no debia.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.