Mesa general de la Funció Pública

Intersindical obri la porta a un pacte amb el Consell sobre negociació col·lectiva del personal funcionari i estatutari

15 / 10 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana obri la porta a un pacte amb el Consell sobre negociació col·lectiva del personal funcionari i estatutari
Avui s’ha constituït la Mesa General de Negociació (MGN II) de personal funcionari i estatutari de la Generalitat, en aplicació de la nova configuració de la representació sindical, com a conseqüència dels darrers processos electorals sindicals als sectors d’ensenyament, sanitat, funció pública i justícia.
D’acord amb aquests resultats, la MGN II la representació sindical queda integrada per Intersindical Valenciana que, com a primer sindicat, obté 183 delegats i delegades de Junta de Personal (un 23’34%), seguida per CSI-F amb 164 delegats i delegades (20’92%), CCOO amb 159 (20’28%), UGT amb 147 (18’75%) i, finalment, FESES amb 131 delegats i delegades (un 16’71%).

Una proporcionalitat en la representativitat que, si bé, és la determinada legalment, no reflecteix la realitat de la voluntat dels treballadors i treballadores d’aquests sector manifestada mitjançant l’exercici del vot. En aquest cas, els delegats i delegades de la Intersindical Valenciana representen al voltant de 25.000 vots (31%), els de CSI-F uns 11.000 (13’8%), CCOO poc més de 12.600 (15’71%), UGT supera els 9.300 (11’54%) i FESES es situa en uns 13.200 (16’37%).
L’ordre del dia de la reunió ha tingut, bàsicament, un caràcter protocol·lari; doncs, només s’ha abordat la modificació de la Llei 10/2010 d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, mitjançant la introducció de dues preceptes a l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat per 2020. En el primer es suprimeix l’exigència del màster com a requisit d’accés a determinades places i amb el segon es permet que la Conselleria de Sanitat puga proveir places funcionarials de cap de secció de gestió sanitària amb personal sanitari. Dues qüestions de tràmit que el que fan és homologar a Conselleria de Sanitat amb la pràctica habitual d’altres Conselleries amb competències de personal.

No obstant, a l’apartat de precs i suggeriments, sí que s’ha plantejat, per part d’Intersindical Valenciana la necessitat d’arribar, en el marc d’aquesta Mesa General de Negociació, a un acord que determine el full de ruta a seguir en la negociació col·lectiva d’aquest personal al llarg de la legislatura. Per Intersindical Valenciana, aquest aspecte és molt important, perquè permet fixar objectius i evita una dispersió o deriva en els temes a negociar als propers quatre anys; a més de, implícitament, fer un reconeixement de la transcendència que tenen els col·lectius de personal funcionari i estatutari en el conjunt de la plantilla de personal de la Generalitat, on suposen més del 96% del total.

És per això que Intersindical Valenciana vol impulsar aquesta MGN II com autèntic àmbit i motor de la negociació col·lectiva del personal funcionari i estatutari i evitar, al mateix temps,  la dispersió d’interessos amb altres sectors de personal, de presencia pràcticament testimonial, tot i que, cal fer palès que, en cap cas es tracta d’ignorar minories, sinó de, derivar la negociació de les seues condicions laborals a l’àmbit que els correspon, que, òbviament, no és la de personal funcionari i estatutari.

Des del sindicat pensem que el personal funcionari i estatutari de la Generalitat i els serveis públics que presten, ha estat un dels elements on més s’han fet sentir i es senten encara les retallades pressupostàries com a conseqüència de la crisi econòmica en general i la financera de les Administracions Públiques; raó per la qual pensem que és hora de restituir la normalitat en el funcionament del serveis públics i en les condicions laborals d’aquests empleats i empleades públics i, en aquest sentit, instem a la Consellera de Justícia, Interior i Funció Pública, Gabriela Bravo, a reconèixer la realitat de la seua plantilla i a treballar en la planificació de la negociació col·lectiva dels propers quatre anys, perquè siga eficaç i eficient i, per tant, en benefici dels conjunt de valencians i valencianes.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.