A casa nostra

Intersindical Valenciana augmenta la seua representació sindical

El Sindicat continua creixent en delegades i delegats sindicals i en afiliació

18 / 03 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha augmentat en 35 el nombre de delegades i delegats durant l’any 2020. Ha passat de 624 a 659, del 2,16% al 2,31%. El Sindicat és el que més creix en delegades i delegats.

Aquestes delegades i delegats es reparteixen en 302 entre el personal funcionari i 357 entre les treballadores i treballadors, segons les dades facilitades per la direcció general de Treball, Benestar i Seguretat. És a dir el 45,82% són del sector del funcionariat i el 54,17% de treballadores i treballadors, seguint la terminologia emprada per la Conselleria d’Economia. La representativitat és del 11,80% entre el personal funcionari i del 1,379% entre les treballadores i treballadors, havent augmentat en tots dos sectors durant el 2020. Entre el funcionariat és majoritari i representatiu a l’ensenyament públic – universitari i no universitari -, personal de la Generalitat Valenciana, sanitat, justícia i en nombroses empreses públiques i ajuntaments. És en el sector privat on la Intersindical Valenciana espera crèixer al llarg dels propers anys en estar creant noves seccions sindicals i augmentant la seua afiliació de manera significativa. En aquest, cal destacar la presència important en Ford, essent el segon sindicat de la factòria d’Almussafes, empreses del transport, metall, ensenyament privat, neteja, serveis o en comarques com la Foia de Bunyol, Plana Utiel-Requena i Vall d’Aiora.

L’augment de representació sindical se suma a l’augment de la seua afiliació que ha estat del 5,57% durant el 2020. El Sindicat va acabar l’any 2020 amb 21.913 persones afiliades, 1.157 persones més que en 2019. La distribució d’aquest creixement d’afiliació per sectors ha estat del 57,82% al sector privat i el 42,18% a les administracions i empreses públiques. El sector privat ha crescut un 43,58% i el públic un 2,54%.

Intersindical Valenciana és una confederació sindical formada per:

- STEPV (ensenyament)
- STAS (administracions i serveis públics)
- Intersindical Salut (sanitat)
- STM (metall)
- STICS (Indústria, comerç i serveis)
- Sindicat Ferroviari (transport ferroviari i empreses auxiliars)
- CAT-PV (Col·lectiu Autònom de Treballadores i Treballadors del País Valencià) (administració de l’estat)
- Sindicat de Treballadors per la Unitat de Classe – TUC (transport urbà València ciutat)
- Organització Sindical Unitària de Treballadores i Treballadors – OSUT (àmbit privat de les comarques de Castelló).
- Intersindical Jove
- Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades

A més, estan constituïdes estructures sindicals com:

Intersindical Cultura,
Intersindical Solidària,
Intersindical Inclusiva,
Intersindical Dones,
Intersindical LGTB+ o
Escola Sindical de Formació Melchor Botella.

Finalment, Intersindical Valenciana, sindicat de classe, valencià, autònom, assembleari, feminista, ecologista, confederal, continuarà treballant per donar un impuls al seu creixement organitzatiu en tots els sectors del món laboral, augmentar la seua implantació i posar en valor la necessitat de l’organització de les treballadores i treballadors mitjançant els sindicats per fer front la crisi generada per la crisi santària i econòmica.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.