Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana considera il·legítima la negociació de l’Acord impulsada per Bravo

La consellera exclou el 58,35% de les treballadores i treballadors de la negociació

28 / 06 / 2021 | Intersindical

El govern valencià va constituir el 29 d’octubre de 2019 la Mesa General de Negociació del personal laboral, funcionari i estatutari (MGNI) i en va excloure la representació sindical de 47.815 treballadores i treballadors del sector, la qual cosa suposa un 58,35 % del conjunt de les persones que van anar a votar en els processos electorals. És a dir, els sindicats UGT, CCOO i CSIF, que són els que formen part de la Mesa General de Negociació, només representen el 41,64%, (34.123 treballadores i treballadors), del conjunt de les persones que van votar. Aquest fet posa en evidència la manca de legitimitat i de representació de la Mesa General de Negociació que es va constituir sense la presència de la Intersindical Valenciana (25.079 vots i un 30,99%) i FSES (13.253 vots i un 16,17%).

Pel que fa a les delegades i delegats la Mesa General de Negociació tampoc garanteix la representativitat ni la legitimitat en haver deixat fora a sindicats que representen 518 delegades i delegats, el 48,45% del total. El sindicats UGT, CCOO i CSIF només representen 551 delegades i delegats, el 51,5%. Mentre Intersindical Valenciana, primer sindicat en vots i tercer en delegades, i FSES, segon sindicat en vots i cinqué en delegades, s’ha quedat fora de la Mesa General de Negociació per una interpretació restrictiva que fa una sentència del TS de l’article 36.3 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, vigent des de 2007.

En aquest context, la negociació impulsada per la consellera Gabriela Bravo sobre un Acord per al conjunt de la Generalitat no té legitimitat en considerar que aquesta actuació del Consell va en contra de la llibertat sindical i d’una adequada i democràtica representació de les treballadores i treballadors de la Generalitat Valenciana perquè deixa fora Intersindical Valenciana, el sindicat més votat i el tercer en nombre de delegades i delegats.

Per altra part, la relació d’assumptes que integrarà l’Acord anunciat posa en evidència el fracàs de la gestió de la consellera Bravo al capdavant de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. Molts assumptes que s’arrosseguen des de l’inici de la legislatura anterior, estan contemplats en la nova Llei de Funció Pública o estaven previstos en l’Acord de Legislatura de 2016 però finalment es van incomplir. En aquest sentit, Intersindical Valenciana anuncia que serà molt bel·ligerant en la vigilància dels assumptes que s’incloguen per evitar intromissions en les competències de les Meses Sectorials o dels Comités d’Empresa de les diferents administracions i empreses públiques. No consentirem que es vulneren els nostres drets en la negociació col·lectiva ni tampoc de les 25.079 persones que representem. Exigim el respecte a la llibertat sindical i als diferents àmbits de negociació per evitar que sindicats pocs representatius en determinats àmbits sectorials - com ara UGT que no arriba al 10% a Educació o Justícia - vulguen desvirtuar els resultats de les eleccions sindicals. Intersindical Valenciana anuncia que estarà pendent de tot el que es negocie en la MGNI per evitar-ho per qualsevol mitjà que estiga al nostre abast.

Finalment, Intersindical Valenciana exigim a la consellera Bravo que convoque la Mesa General de Nagociació II, que representa el personal funcionari i estatutari, i òbriga un procés de negociació real amb totes les organitzacions sindicals representatives de la Generalitat Valenciana, sense exclusions ni intromissions en les competències de les Meses Sectorials o Comités d’Empresa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.