Retallades

Intersindical Valenciana considera que les retallades enfonsaran l’economia valenciana

El Sindicat anuncia que les mobilitzacions s’intensificaran

17 / 01 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera molt negativa l’aprovació, per part de les Corts Valencianes, del Decret Llei 1/2012 que contempla la retallada de les retribucions del personal del sector públic, de la seua jornada laboral i de la qualitat dels serveis públics valencians.

Per al Sindicat, l’aprovació d’aquest Decret - Llei està totalment injustificada ja que la Generalitat Valenciana podria obtindre recursos d’altres partides sense afectar a les treballadores i treballadors ni a la prestació dels serveis. Per exemple, amb l’impost de patrimoni podria aconseguir 800 milions d’euros. També podria recaptar diners si cessara al centenar d’assessores i assessors que estan ocupant llocs de personal funcionari o si es retallaren el sou els alts càrrec, els membres del Consells d’Administració de les empreses públiques o els membres del govern. A més, si posaren en marxa aquesta darrera mesura estarien donant un exemple d’honestetat que, fins ara, no han fet ja que són els responsables de la nefasta situació econòmica valenciana i encara no ha dimitit ningú ni ningú s’ha responsabilitzat del que està passat.
Per tot açò, Intersindical Valenciana considera immoral i injusta l’aprovació del decret -llei 1/2012 que castiga a més de 140.000 persones que hi treballen en la sanitat, educació, justícia o administració del consel i empreses i institucions públiques. Aquestes mesures no serviran només que per fer caixa a costa dels salaris i dels serveis públics. Per contra, els efectes seran molt negatius per l’economia valenciana en retraure el consum i la creació d’ocupació. El President Fabra està mentint a la societat valenciana dient que amb aquestes mesures es recuperarà l’economia o que eixirem de la crisi. No és cert, amb aquestes mesures sols es farà caixa per pagar le malbaratement dels recursos públics de 16 anys de govern del PP.
Per altra part, Intersindical Valenciana anuncia que intensificarà les mesures de pressió contra les retallades, sense descartar cap mesura, en eixe sentit, demà dijous estan convocades noves concentracions en la totalitat de centres de treball de la Generalitat, dissabte 21 n’hi haurà manifestacions per l’ensenyament públic i contra les retallades i el 26 de gener tres manifestacions a les capitals de província. A aquestes mesures cal afegir moltes altres que s’estan aprovant en les centenars d’assemblees convocades arreu del País Valencià. En eixe sentit, el govern valencipa hauria de reflexionar i rectificar ja que, de no fer-ho, serà l’únic responsable del que puga succeir en els propers dies i setmanes.
Aquest matí més de 200 persones s’han concentrat en la Plaça de la Mare de Déu, coincidint amb la sessió de les Corts Valencianes, per protestar per la seua tramitació i posterior aprovació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.