Retallades

Intersindical Valenciana, contrària al pla d’ajust de Rajoy

El Sindicat demana al president Fabra que no aplique les retallades en educació i en sanitat.

10 / 04 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que la retallada de 10.000 milions d’euros en educació i sanitat és un pas més en la destrucció de l’estat del benestar i en la política de privatització dels serveis públics. Les mesures que pretén posar en marxa el govern espanyol a través dels pressupostos generals de l’Estat, de la llei d’estabilitat pressupostària i del nou pla d’ajust no tenen com a finalitat millorar ni activar l’economia, sinó establir les bases per deixar en mans de les empreses privades l’educació i la sanitat. En aquest sentit, entén que això es fa per garantir-los nous ingressos i beneficis a costa d’eliminar els drets bàsics, com és ara la sanitat universal i gratuïta o l’educació pública per a totes i tots.

El govern espanyol i els organismes internacionals intervenen els pressuposts autonòmics

El govern espanyol, en connivència amb l’Organització Mundial del Comerç, el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu, la banca, els fons d’inversions, els especuladors…, ha decidit aprofitar la crisi com a excusa per a desregular els nostres drets, liberalitzar els serveis públics i recentralitzar l’Estat com a primer pas per a eliminar amb l’Estat de les autonomies. Per això, ha aprovat una nova retallada de 10.000 milions d’euros que, en la major part, les suportaran, no el mateix govern, sinó les comunitats autònomes, que són les que tenen competències en matèria sanitària o educativa. És a dir, des del govern espanyol, millor dit des dels organismes internacionals, s’ha intervingut el pressupost de cada autonomia.
Les conseqüències de la nova retallada pressupostària i del nou pla d’ajust seran: l’empitjorament dels serveis públics; la pèrdua de milers de llocs de treball en el sector públic; el deteriorament en la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans; l’augment de desigualtats socials; l’augment de la taxa d’atur; la disminució de les rendes del treball i l’empobriment de les treballadores i treballadors i dels sectors socials més desfavorits; i tot, per garantir nous beneficis a les empreses, a la banca i als especuladors.
Per aquesta raó, des de la Intersindical Valenciana ens oposem a totes les mesures previstes en els pressupostos estatals per al 2012, la llei d’estabilitat pressupostària i el nou pla d’ajust, i instem el govern valencià a plantar cara al govern espanyol i que no aplique totes aquestes mesures, que són contràries als interessos de les valencianes i valencians. Si el govern espanyol les aplica tindrà la nostra més ferma oposició, ja que no anem restarem impassibles mentres es perpetra una nova agressió als serveis públics, a les treballadores i treballadors, al conjunt de la ciutadania i al nostre autogovern.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.