Mobilitzacions

Intersindical Valenciana crida a la mobilització contra el TTIP

10 / 10 / 2014 | Intersindical

Intersindical Valenciana crida a participar en les accions convocades per dir NO al TTIP

La Comissió Europea i el Govern dels Estats Units estan negociant a porta tancada, és a dir, en secret i sense que els parlaments elegits per la ciutadania en els diferents països siguin informats, l’anomenat TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió). Es tracta, segons diuen, d’establir una zona de lliure comerç entre la UE i els EUA, amb l’objectiu -suposadament- de facilitar la inversió directa i l’eliminació d’obstacles per a l’accés al mercat per a les empreses d’ambdós costats de l’Atlàntic.

No obstant això, pel que s’ha vingut filtrant, el que se sap és que les seves pretensions són ben diferents, i afecten negativament els drets dels treballadors i les treballadores i als nostres drets com a ciutadans i ciutadanes lliures que hauríem de ser.

Ataca als drets laborals, l’ocupació i els salaris. Pèrdua de més d’un milió de llocs de treball directes, retallades salarials, desregulació laboral, “igualar” drets a la baixa.

Ataca als serveis públics. Pretenen l’apropiació dels serveis públics per inversors privats. Mitjançant l’Acord sobre Comerç de Serveis (TISA) que estan negociant paral·lelament pretenen aprofundir i generalitzar la liberalització dels serveis públics i amb un àmbit molt ampli: transport, educació, sanitat, ocupació, comunicació, dades, serveis legals, subvencions agrícoles, residus, subministraments d’aigua, distribució d’energia i comerç digital.

Ataca a la democràcia i la llibertat. Creen estructures antidemocràtiques com el Consell de Cooperació Regulatòria (CCR), per “harmonitzar les regulacions” rebaixant les normes d’interès públic o prohibir futures millores, independentment de la seva necessitat o de l’interès públic, atacant drets bàsics com la salut, l’educació, la cultura o la llibertat d’expressió.

Ataca a l’economia i la sobirania nacional. Estableixen el que anomenen mecanisme de Solució de Diferències entre l’Estat i l’Inversor (ISDS), l’objectiu és donar als inversors drets exclusius per demanar als estats quan considerin que alguna decisió democràtica (presa en les seves institucions representatives) puga tenir impacte negatiu en els seus guanys presents o futures. Serien judicis fora dels tribunals nacionals, el que soscava la sobirania democràtica per elaborar lleis i polítiques d’interès públic.

Ataca al medi ambient. Autoritzen, per exemple, la comercialització d’aliments o transgènics avui prohibits a la UE per ser nocius per a la salut o el medi ambient, impossibilitarien regular contra el fracking (perforacions hidràuliques per a l’extracció de gas) que suposa contaminació d’aigua, terres, pous de reg, risc sísmic, etc

En definitiva, per Intersindical Valenciana és un acord per enfortir el capitalisme depredador de les multinacionals nord-americanes i europees, que pretenen ampliar i imposar les polítiques neoliberals de la Troica amb el còmplice consentiment dels nostres governs. Es tracta d’un atac directe a importants drets aconseguits en llargues lluites socials i del moviment obrer, i als interessos de la gran majoria de les persones de la UE, dels EUA i dels altres països del món.

Per tot això, des de la Intersindical Valenciana crida a participar en les accions convocades al País Valencià per dir NO al TTIP.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.