Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana demana canvis reals en Seguretat i Salut Laboral

El Sindicat exigeix una auditoria i canvis en els equips de direcció

11 / 04 / 2016 | Intersindical

La Seguretat i la Salut de les treballadores i treballadors valencians continua dirigida i assessorada per càrrecs de lliure designació nomenats per l’anterior Consell de la Generalitat Valenciana, Les designacions d’un nombre significatiu de direccions de servei, directors territorials i la mateixa subdirecció tècnica, van ser fetes per l’ex conseller d’Economia i Hisenda, Máximo Buch, uns dies abans de les eleccions autonòmiques de març de 2015, amb els corresponents canvis a l’alça de nivell retributiu.

Alguns d’aquestes persones ja tenien llocs de lliure designació de més baix nivell en períodes anteriors -nomenats pel mateix sistema- quan Ocupació es va situar a la Conselleria d’Educació, i fins i tot provenien de l’època en què va ser titular d’Economia, Hisenda i Ocupació, Gerardo Camps i anteriors.

Són càrrecs designats que es mantenen en els nivells alts de l’INVASSAT i alguns procedeixen de la Conselleria de Sanitat, per la qual cosa va haver de modificar la Llei de la Funció Pública Valenciana mitjançant l’article 95 de la Llei de LLEI 5/2013 de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat: “Així mateix, en les conselleries o organismes que tinguen atribuïdes les competències en matèria de prevenció de riscos laborals, les relacions de llocs de treball o altres instruments d’ordenació poden preveure, que els llocs amb el rang de subdirecció general o direcció de servici pertanyents al sector d’administració especial, puguin ser classificats per a la provisió per personal sanitari, sempre que els esmentats llocs guarden relació directa amb les competències substantives en matèria de prevenció de riscos laborals i atenent a la especificitat de les funcions que s’hagen d’acomplir.  Una mostra absurda de com amb una majoria absoluta es pot colar el que es vulga perquè tot quadre i pujar en l’escalafó a les persones més pròximes i afins.

Encara que s’ha substituït la direcció de l’organisme autònom que té cura de la salut laboral dels treballadors i d’un important col·lectiu d’empleades i empleats públics, menys els de Sanitat, on també s’ha fet una excepció política, i s’ha designat a alguns funcionaris en diversos llocs, la majoria d’aquests càrrecs de més nivell i de nomenament directe, continuen en les seves funcions de direcció i organització tot i el canvi de Govern ocorregut fa més de deu mesos. Les polítiques preventives segueixen majoritàriament les mateixes directrius que durant els governs populars, els armaris no s’han obert ni s’ha auditat reglamentàriament als serveis de Prevenció Propis dels que ara és responsable polític la mateixa autoritat laboral, la qual ha de fer complir el que preveu en la Llei de prevenció respecte a les auditories periòdiques de l’organització preventiva. Tampoc s’ha dut a terme una auditoria interna de l’Organisme Autònom per voluntat política, tal com es proposava per a molts ens i empreses públiques abans, durant i després de les eleccions.

Per a la Seguretat i la Salut del persones del sector públic i privat no ha arribat “el canvi”, només s’han canviat despatxos, s’instal·la tarima flotant i es pinten de nou les teranyines d’algunes parets sense atendre les demandes de les organitzacions sindicals, com ara la Intersindical Valenciana, que han demanat un canvi radical i en profunditat de les polítiques en matèria de seguretat i salut laboral.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.