Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana es reuneix amb la Consellera de Justícia i Administració Pública

El Sindicat ha traslladat a la consellera de Justícia i Administració Pública i al secretari autonòmic, Ferran Puchades, les seues reivindicacions i la necessitat d’impulsar la negociació col·lectiva a l’Administració Pública.

29 / 07 / 2015 | Intersindical

En aquesta reunió, la primera des de la constitució del nou govern, el Sindicat ha traslladat les seues propostes sobre les administracions públiques i les condicions laborals del personal que hi treballa.

El Sindicat ha demanat que el govern valencià defense en la Mesa General de les Administracions Públiques d’àmbit estatal que està convocada aquesta setmana la retirada de les restriccions per poder convocar ofertes d’ocupacio pública, la recuperació dels drets perduts en els darrers anys pel personal empleat públic i uns augments retributius suficients per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers anys.

En eixe sentit, des del Sindicat s’ha reclamat la convocatòria de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana per a principis de setembre per negociar el capítol de personal dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana. També ha reclamat que la Mesa General i les diferents meses sectorials es convoquen periòdicament per impulsar la negociació col·lectiva ja que als darrers anys només s’han convocat quan li interessava a l’Administració valenciana per imposar retallades i ajustos als diferents àmbits.

El Sindicat considera que la negociació col·lectiva al sector s’ha de caracteritzar per un clima de diàleg i participació per superar la situació tan negativa viscuda als darrers anys. Per això, valora positivament l’actitud de la nova consellera Gabriela Bravo que s’ha compromés a caminar en eixa direcció, a treballar aconseguir una funció pública al servei de la ciutadania i per posar en valor el treball del personal de la Generalitat Valenciana.

Intersindical Valenciana també ha plantejat la necessitat d’aturar les privatitzacions i externalitzacions i recuperar la titularitat pública de les que ja s’han produït per garantir un serveis públics de gestió pública; la creació de llocs de treball a tots els àmbits de la Generalitat Valenciana (administració del consell, justícia, educación i sanitat) que suposaria la generació d’ocupació en els serveis essèncials i garantir unes prestacions universals; la consolidació del treball del personal interí; impulsar els processos de funcionarització del personal laboral de l’Administració del Consell; el pagament de la paga extraordinària al personal de justícia en compliment de les sentències judicials; la recuperació de la paga extraordinària a la resta del personal de la Generalitat Valenciana; una oferta formativa de qualitat, al servei dels interessos públics, amb la participación del personal que hi treballa i impartida des de l’Administració que acabe amb l’actual situació de clientelisme en la formació; la convocatòria de concursos de trasllats i dels processos de promoció interna en el sector de l’Administració del Consell i altres mesures generals i sectorials.

El Sindicat, que valora positivament aquesta reunió, espera que les seues reivindicacions i propostes siguen negociades en els àmbits de negociació generals i sectorials per aconseguir la millora de les condicions de treball del personal de la Generalitat i de la qualitat dels serveis públics.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.