Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana es reuneix amb la DG de Funció Pública

16 / 09 / 2015 | Intersindical

El sindicat trasllada a la nova Directora General les seues prioritats pels diferents àmbits de negociació del personal de la Generalitat i la seua predisposició a col·laborar en la recuperació dels drets laborals perduts per les retallades en el sector públic.

La reunió, convocada a instàncies de la Directora General, Eva Coscollà, ha estat una primera presa de contacte en la que s’ha interessat per saber quines qüestions, que afecten als empleats públics, considera Intersindical com a prioritàries a l’hora d’establir un calendari de treball a les diferents meses de negociació que en depenen de la Direcció General.

Des de Intersindical Valenciana s’ha fet èmfasi, tal i com venim defensant als darrers anys, en la recuperació dels drets laborals perduts com a conseqüència de les polítiques de retallades imposades pels governs anteriors al sector públic. Particularment, hem instat a la convocatòria urgent de la Mesa General de la Funció Pública, actualitzant la seua composició amb els resultats dels processos electorals sindicals finalitzats, per abordar el pagament del 26 % de la paga extra de 2012 i, en el context dels pressupostos de 2016, la devolució del 50% restant, així com la convocatòria d’una nombrosa oferta d’ocupació.

Unes propostes amb un gran impacte sobre els empleats i empleades públics, doncs contribuiran a la recuperació parcial de les retribucions que ens han estat furtades i a la lluita contra les elevades taxes de precarietat que pateixen les nostres plantilles. No obstant, són propostes no exemptes d’una certa problemàtica, especialment la primera, perquè el desvergonyit Ministre Montoro, decreta la seua devolució, però la supedita a la disponibilitat financera de les Comunitats Autònomes; tot i saber, com així ho ha reconegut, els problemes de dèficit financer que pateix el País Valencià i dels quals és, en bona part, responsable.

Pel que fa a la Mesa Sectorial de Funció Pública (Administració del Consell) es va proposar la negociació de la normativa pendent per convocar concursos i la borsa de treball, revisió dels sistemes de selecció més adaptats a les necessitats actuals, impuls de la millora d’ocupació, establiment d’un nou model de formació, modificacions en l’estructura de cossos i escales i la funcionarització de personal laboral. També es va proposar la reforma de la Llei de la Funció Pública per la introducció del requisit lingüístic y el compromís vertader per garantir i promocionar l’ús del valencià a les administracions públiques.
Respecte de la Mesa Sectorial de Justícia, les prioritats exposades per Intersindical foren el pagament d’ofici de la paga extra de 2012 per evitar plets i costes judicials innecessàries, el pagament del complement transitori en les situacions d’incapacitat temporal, establiment de la carrera professional i elaboració de les RPT’s.

Finalment, per part d’Intersindical Valenciana es va insistir en que la clau de volta per assolir una veritable negociació col·lectiva i contribuir a la reconstrucció dels sector públic era el respecte mutu, la preservació de l’autonomia sindical, la bona fe negociadora y la potenciació dels àmbits de negociació amb l’elaboració dels corresponents calendaris de treball. Un context en el que Intersindical Valenciana no tindrà cap problema en participar per fer aquelles aportacions que considere oportunes per garantir les condicions laborals dels empleats i empleades públics i oferir a la ciutadania uns serveis públics de qualitat.



Comentaris
JACINTO GUIMERÁ
21 / 09 / 2015 - 9:44

M’agradaria que tractéssiu el tema de la Carrera Professional respecte a aquells que en canviar de grup han estat perjudicats.

Gràcies



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.