Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana exigeix a Bravo l’activació de la negociació col·lectiva de personal funcionari i estatutari

20 / 05 / 2020 | Intersindical

Des de que es celebraren les eleccions autonòmiques en abril de 2019, la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública només ha convocat la Mesa General de Negociació de personal funcionari i estatutari (MGN II) una vegada i va ser al mes d’octubre per complir l’acte formal de la seua constitució.

Des d’aleshores Intersindical Valenciana ha sol·licitat, per tres vegades, la seua convocatòria sense obtenir cap resposta, només el silenci; la qual cosa ens fa pensar que no hi ha cap interès per part de la Consellera, Gabriela Bravo, d’iniciar un procés de negociació col·lectiva a l’àmbit de personal funcionari i estatutari. Un àmbit laboral que representa a més de 120.000 treballadors i treballadores i al 96% de la plantilla dels diferents sectors de la Generalitat.

Per Intersindical Valenciana, aquests fets suposen un greu incompliment de la Consellera, com a Presidenta de la MGN II i responsable de la seua convocatòria, del deure d’articular la negociació col·lectiva d’aquest personal amb les organitzacions sindicals representatives i, especialment, en un moment en que hi ha problemes importants que resoldre.

Es podria pensar que la situació actual generada per l’epidèmia de la Covid-19 justifica la paralització de l’activitat negociadora, però en cap cas pot ser una justificació, perquè es tracta d’un problema, el de la paràlisi de la negociació, que s’arrossega des de molt abans de la crisi sanitària i, en qualsevol cas, la mateixa situació d’emergència està afectant a les condicions laborals del personal; raó per la qual estaria més que justificada la convocatòria de la MGN I, amb independència de que es convoquen les diferents meses sectorials.

Per altra banda, tampoc hi ha que perdre de vista que recentment es va publicar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, relativa a l’abús de les administracions públiques en la contractació a temps determinat. Una sentència que tindrà importants conseqüències per a la política de recursos humans en matèria d’accés del personal interí a la condició de personal funcionari fix i que, a més, entrarà en conflicte d’interessos amb els processos massius d’ofertes d’ocupació previstos; alguns dels quals estan en fase d’execució i altres pendents de publicació.

És per aquestes raons que, Intersindical Valenciana exigeix a la Consellera de Justícia i Administració Pública la convocatòria urgent de la Mesa General de Negociació de personal funcionari i estatutari de la Generalitat, al mateix temps que li recorda que no acceptarem que aquesta negociació col·lectiva es desvirtue amb reunions bilaterals informals o derivant aquests temes a altres meses de negociació no competents en la matèria i mancades de legitimitat negociadora. Només demanen allò que seria exigible a qualsevol administració pública, lleialtat institucional, actuació de bona fe i negociació col·lectiva.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.