Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana exigeix la recuperació salarial del personal empleat públic

L’Acord de Legislatura signat per la Generalitat Valenciana i els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana, entre els quals es troba la Intersindical Valenciana, va acordar la creació d’un Fons Compensatori Extraordinari per recuperar el poder adquisitiu que les empleades i empleats públics han perdut durant els darrers anys. Un Fons Compensatori que, ahores d’ara, més de dos anys després de la signatura de l’Acord, encara està pendent de negociació i, per tant, de la seua creació.

31 / 10 / 2018 | Intersindical

Aquest Fons Compensatori no apareix en el Pacte per als Pressupostos de la Generalitat per 2019 ni tampoc va ser negociat en la darrera Mesa General celebrada fa uns dies per la negativa de l’Administració a fer-ho. És per aquest motiu que, des de la Intersindical Valenciana, s’insistirà en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Legislatura i en la Junta de Portaveus de la Mesa General de Negociació que tindran lloc el proper dilluns 5 de novembre en la seua creació per compensar el personal del sector públic de la considerable pèrdua de poder adquisitiu que ha tingut en els darrers anys per les retallades i les polítiques salarials imposades pel govern espanyol i l’anterior Consell.

Per altra part, Intersindical Valenciana també considera necessari donar compliment a l’Acord de Legislatura pel que fa a la reversió dels serveis públics externalitzats. Aquest acord preveu la creació de comissions de treball per estudiar la seua reversió. Un acord que tampoc s’ha complit en aquest aspecte. No s’ha creat cap comissió, en el Marc de la Mesa General de Negociació, per estudiar la reversió i decidir sobre les condicions laborals del personal afectat. Mentre, el Consell anuncia reversions i procediments per aplicar al personal afectat, de vegades contradictoris, sense haver negociat res amb els sindicats presents en la Mesa General de Negociació, creant un ambient de preocupació entre els treballadors i treballadores que s’han vist com una mercaderia i moneda de canvi.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.