A casa nostra

Intersindical Valenciana inicia el seu V Congrés

Secretariat Intersindical Valenciana
Secretariat Intersindical Valenciana
19 / 11 / 2016 | Intersindical

Divendres, 18 de novembre, a Cullera, ha tingut lloc la sessió inaugural del V Congrés de la Intersindical Valenciana.  El Congrés s’ha iniciat amb la presència de 124 delegades i delegats.

El Congrés s’ha iniciat amb una intervenció del Portaveu de la Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, que ha donat la benvinguda a les autoritats, els representants dels sindicats, partits polítics i entitats socials que han estat presents: Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana;Enric Morera, President de Les Corts Valencianes; Rafael Climent, Conseller Economia Sostenible de la Generalitat; Jordi Mayor Vallet, Alcalde de Cullera; Silvia Roca Palomares, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cullera; Sergi Campillo, Regidor d’Interior de l’Ajuntament de València; Toni Such, director general d’Administració Local;  Ismael Saez, Secretari general UGT-PV; Ramon Mampel, secretari General de la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià; Rafael Cantó, Membre de l’Executiva de CSIF; Agueda Micó, Coordinadora Nacional Bloc Nacionalista Valencià; Joan Baldoví, Diputat Congrés per Alavalenciana; Antonio Montiel, Secretari General Podem; Maria Josep Ortega, alcadessa de Carlet i diputada autonòmica; David Rodríguez, Coordinador General Esquerra Unida del País Valencià; Francesc Sanxis, vicesecretari de Coordinacio d’ERPV; Ferran Suay, de la Secció de Política Lingüística d’Acció Cultural del PV; Gonçal Grau, President de l’Associació Cívica Tirant Lo Blanc; Maria Jarga, Tresorera de LAMBDA; Matilde Senís, Ca Revolta; Vicent Moreno, President Escola Valenciana; Josep Escribano, President El Tempir; Pepe Garrigós, president de Cullera Laica.

A més, es trobaven presents diversos sindicats de territoris com Galiza, Astúries, Euskal Herria, Aragó, Catalunya, Illes Balears, Regió Murciana, Andalusia…

En aquesta sessió s’ha donat lectura a l’informe del Secretariat, l’aprovació del Reglament i l’elecció de la Mesa del Congrés.

En les intervencions s’ha posat de relleu que la Intersindical Valenciana es va constituir l’11 de maig de 2002 per la confluència de tres sindicats que donaren un pas endavant per conformar un sindicalisme de classe, valencià, feminista, autònom i assembleari. Després de més de 14 anys la nostra valoració del camí fet és positiva, encara que totes i tots som conscients que ens queda molt de camí per recòrrer. En aquest moment, són 9 els sindicats que hi formen part, als quals cal sumar la Intersindical Jove i el Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades.

La Intersindical Valenciana té una presència important en les administracions i empreses públiques i en algunes empreses privades. Som el sindicat majoritari a l’ensenyament públic, amb majoria absoluta al no universitari; el més votat a la Generalitat Valenciana on som el segon sindicat en nombre de delegades i delegats i amb una forta representació al sector públic instrumental. A més, tenim presència en sectors com: administració local i estatal, administració justícia, universitats, sanitat pública i privada, audiovisual, metall, turisme, construcció, neteja, transport públic i privat o sector ferroviari.

En aquest congrés participaran 132 delegades i delegats que representen al conjunt de la nostra afiliació.

Els objectius del congrés són, entre altres:
- Treballar per avançar en la nostra cohesió, extensió i implantació. Per fer-ho, es proposa enfortir i dinamitzar l’organització, els diferents òrgans i estructures sindicals i posar en marxa plans de formació per a les delegades i delegats i les persones afiliades.
- Treballar, davant dels nous escenaris polítics, per una Intersindical Valenciana més unitària, més representativa, que siga un referent per a les treballadores i treballadors en tots els àmbits laborals i que servesca com una eina útil per la millora de les seues condicions laborals, socials i econòmiques.
- Treballar per aconseguir un gran acord social i ciutadà entre les diferents organitzacions sindicals, socials i ciutadanes, perquè les propostes de canvi no s’aturen si no que, al contrari, adquirisquen un fort impuls que es concrete en la defensa dels drets laborals, de la ciutadania i dels interessos valencians, començant per un finançament més just que possibilite les millores que la societat valenciana necessita.
- Treballar per portar endavant les nostres reivindicacions mitjançant la unitat, la formació, l’organització i la lluita de les treballadores i treballadors en les empreses i administracions públiques potenciant les decisions des des les assemblees, des de baix, i la construcció d’espais unitaris per aconseguir un moviment social i popular que siga el motor de la millora de vida de les valencianes i valencians, la transformació social i per avançar en l’autogovern del País Valencià.
- Treballar per aconseguir una Intersindical Valenciana feminista que lluite per la igualtat real entre dones i homes i que la igualtat siga un compromís i un senyal d’identitat de totes i cadascuna de les persones que hi formem part.
- Treballar per aconseguir que es considere la salut i la seguretat laboral de les treballadores i treballadors com una prioritat als centres de treball que possibilite la millorar de les seues condicions laborals i de la seua qualitat de vida.
- i finalment, treballar per aconseguir que les treballadores i treballadors, en acabar la seua vida laboral activa, puguen tindre una condicions de vida digna.

Durant el cap de setmana es debatran diverses ponències i documents que marcaran el camí per intentar aconseguir aquests objectius, per eixir més fortes i forts, i més cohesionats i per continuar creixent com indica el lema del nostre congrés.Comentaris
Juan Pedro Catalán Catalán
20 / 11 / 2016 - 11:34

Espero que en el Congreso se trate el tema de avanzar en la conciliación familiar-laboral para mejorar la flexibilidad horaria en todos los sectores laborales en especial el de enseñanza (por ejemplo, en casi todos los trabajos tienen derecho a media hora de bocadillo en la enseñanza no se tiene ese derecho -aunque este es un ejemplo extremo, se debe potencial esa conciliación-).Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.