Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana no signa l’acord de retallades

En la Mesa General de Negociació celebrada hui, 23 d’octubre de 2013, s’ha signat pel Conseller Moragues i els sindicats UGT, CCOO, CSIF i FSES un acord pel qual es mantenen algunes de les retallades del Decret Vela, si bé atenuades. S’introdueix la carrera professional per a l’Administració de la Generaltat, però per a 2015, per la qual cosa manca de credibilitat

La representació d'Intersindical, a les portes de la Mesa General de 23 d'octubre de 2013
La representació d'Intersindical, a les portes de la Mesa General de 23 d'octubre de 2013
23 / 10 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha valorat negativament l’acord signat hui, perquè suposa una reedició del Decret-llei 1/2012 (Decret Vela), aquesta vegada incorpodades les mesures de retallada a la Llei de Pressuposts de la Generalitat per a 2014.
Podeu veure l’acord en el següent enllaç:

L'acord suposa una reedició del Decret-llei 1/2012 (Decret Vela)

Acord de la Mesa General de 23 d’octubre de 2013

Les seues característiques són les següents:
- S’inicia la carrera professional del personal funcionari de carrera i del personal laboral de l’Administració de la Generalitat, de forma que s’iniciaran els tràmits en 2014, però no es cobraria res fins gener de 2015, en què es podria cobrar un mínim del 33%. Es comprometen a aprovar el decret de carrera en el primer trimestre d’enguany.
- El personal interí de l’Administració de la Generalitat tornarà a treballar al 100% de la seua jornada i recuperarà les retribucions íntegres a partir de gener de 2014.
- Els sexennis del personal docent i la carrera i desenvolupament professional del personal sanitari cobraran en 2014 un 75% dels imports anteriors al Decret Vela, mentre que en 2015 cobrarien el 100%.
- En aquests dos àmbits es descongela que el personal de nou accés puga incorporar-se als sexennis i a la carrera i desenvolupament professional, amb efectes administratius (reconeixements) retroactius, però amb efectes econòmics només a partir de 1 de juliol de 2014.
- El personal interí docent tornarà a cobrar els mesos de juliol i agost, derogant-se en aquest punt el Decret Vela.
- S’assegura el cobrament de la paga extra, però només en 2014, no diu res de 2015.
- La comissió paritària que regula l’acord “analizará y valorará, la viabilidad técnica, económica y jurídica de la aplicación de las cuantías que percibe anualmente el personal de la Administración de la Generalitat del sector de función pública, en las pagas mensuales correspondientes a los meses de marzo y septiembre, en concepto de complemento compensatorio”.

Valoració d’Intersindical
Intersindical Valenciana considera que el personal al servei de la Generalitat ja ha patit la seua dosi de retallades a través del Decret Vela, augmentades damunt en 2012 per la supressió de la paga extra de Nadal. Aquest decret-llei acabava la seua vigència el 31 de desembre de 2013, per la qual cosa l’única cosa que aquest sindicat considera acceptable és que el decret Vela acabe la seua vigència i es retornen les condicions laborals i econòmiques prèvies a la seua aprovació.
Pel que fa a la posada en marxa de la carrera professional en el sector de l’Administració de la Generalitat, el Sindicat considera que aquest Govern no té credibilitat per a prometre que pagarà la carrera en 2015. Ja ens van enganyar a la representació sindical i al conjunt del personal, quan es va signar en febrer de 2008 un acord que el Consell va incomplir sistemàticament, i que dèia que la carrera es posaria en marxa en 2010. Diu un refrany àrab que “quan t’enganyen una vegada, la culpa és de qui enganya; però quan t’enganyen la segona vegada, la culpa és de qui es deixa enganyar”.

Proposta d’Intersindical
Les propostes que la Intersindical Valenciana considera acceptables es concreten en:
- Cobrament del 100% de la carrera professional i dels sexennis a partir de l’1 de gener de 2014.
- Perfeccionament dels sexennis i de la carrera professional amb caràcter retroactiu des que es deixaren de reconéixer.
- Cobrament dels mesos de juliol i agost per part del professorat interí.
- Activació de la carrera professional del personal de l’Administració del Consell, amb efectes administratius de 2010, i cobrament de gener-maig de 2010, i a partir del 1 de gener de 2014.
- Recuperació del poder adquisitiu perdut per l’aplicació del Decret-Llei 1/2012.



Comentaris
David
24 / 10 / 2013 - 10:31

Sou l’únic sindicat que teniu trellat.


Carles
29 / 10 / 2013 - 12:46

Llavors els qui hem fet un sexenni durant aquest període de dos anys, i que, per tant, n’hem cobrat el 0%, podem demanar el reconeixement a partir de gener però no el cobrarem fins juliol?


Beatriu Cardona
29 / 10 / 2013 - 14:18

En principi, així és Carles. L’acord de les retallades parla explícitament de reconéixer i cobrar en juliol, però no diu res sobre quan sol·licitar els sexennis nous. Com que no diu res, no impedeix que se sol·licite. El que has de tindre clar és que pots fer la sol·licitud en gener, però no cobraràs fins juliol. O siga, perdem 6 mesos més de sexenni.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.