Pensions

Intersindical Valenciana rebutja els Plans de Pensions d’Ocupació

El Sindicat considera que són un pas més cap la privatització de les pensions

26 / 03 / 2022 | Intersindical

El projecte de llei per a l’impuls dels plans de pensions d’ocupació ha aconseguit superar la fase d’esmenes a la totalitat i continua la seua tramitació parlamentària. El Congrés ha rebutjat una esmena a la totalitat, defensada pel BNG i recolçada per ERC, EH-Bildu, Més País, CUP i Compromís, que plantejava tornar el projecte al govern. S’han mostrat favorables a mantindre la tramitació els dos partits del govern PSOE i Unides Podem, junt a PP, VOX, Ciutadans i PNB.

Intersindical Valenciana s’ha oposat, des de fa temps, a les propostes del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per impulsar aquests plans de pensions d’ocupació, en considerar que suposa un pas per substituir el sistema públic per un altre de capitalització de gestió privada. Per al Sindicat, el govern hauria de destinar tots els seus esforços i recursos a enfortir les pensions públiques per a tota la ciutadania en compte d’embarcar-se en aventures privatitzadores que només beneficien a la banca i els fons d’inversions.

Intersindical Valenciana va advertir que les recomacions del Pacte de Toledo i la reforma de les pensions recentment acordada pels agents socials – CCOO i UGT-, la patronal i el govern, que no derogava aspectes força negatius de les reformes de les pensions de 2011 i 2013,  s’emmarcaven en les polítiques neoliberals i les exigències de la banca i les empreses, cosa que s’ha evidenciat amb la presentació i tramitació d’aquest projecte de llei. Ara calen polítiques que milloren les condicions laborals i salarials de les treballadores i treballadors en compte de mecanismes que a la llarga suposaran pensions més baixes, desgravacions que incentiven els plans de pensions d’ocupació i menys ingressos per a les finances públiques. El fet que tots els partits de la dreta parlamentària que aposten per retallar pensions i a favor la privatització del sistema públic de pensions donen suport a aquests plans de pensions d’ocupació n’és un motiu de forta preocupació.

El Sindicat, com ha fet fins ara, coincideix amb les organitzacions representatives del moviment de pensionistes que han fet públic un comunicat, molt dur, contrari a l’aprovació d’aquests plans de pensions d’ocupació. A més, continuarem treballant colze a colze amb el col·lectiu pensionista, que está donant un gran exemple de reivindicació unida a la proposta de mesures estudiades i factibles per millorar les pensions presents i, sobre tot, les futures.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es demana la retirada d’aquest projecte de llei que suposarà l’inici del procés de privatització del sistema públic de pensions per beneficiar els interessos del capital i un empobriment de les persones pensionistes, com ha passat amb la reforma de pensions de 2021. Per contra cal garantir unes pensions públiques dignes i un sistema públic de pensions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.