Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana reclama una negociació real de la Llei de Funció Pública Valenciana

07 / 02 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana reclama una negociació real de la Llei de Funció Pública Valenciana

Intersindical Valenciana demana a la Conselleria d’Administracions Públiques una negociació real i transversal de la Llei de la Funció Pública Valenciana mitjançant la convocatòria de la Mesa General de Negociació. El sindicat va fer aquesta petició el passat 30 de gener en una reunió amb l’Administració Valenciana i el passat dia 5 de febrer per registre que no ha estat atesa. Per contra, se’ns planteja un procediment burocràtic i parcial que no és una veritable negociació sinó un procediment “tècnic”

Intersindical Valenciana no ha consensuat amb la Generalitat Valenciana el procediment de negociació ni tampoc el calendari que han estat imposats per la pròpia Administració. El Sindicat responsabilitza el Consell del retard considerable, més d’un any, de la negociació i tramitació de la Llei de la Funció Pública Valenciana. Un retard incompresible quan el termini de presentació s’havia previst en l’Acord de Legislatura de 17 de juny de 2016. Aquest acord deia

“C. Reforma i desenvolupament de la Llei 10/2010
La Generalitat es compromet a presentar, en el marc de la Mesa General de Negociació I, una proposta de reforma de la Llei d’ordenació i gestió de la funció pública valenciana (LOGFPV), durant 2016, per a la seua negociació.”

Per tant, ara, després dels incompliments reiterats dels compromisos i calendaris, no es pot pretendre tancar la negociació de manera precipitada, amb una pseudonegociació basada en l’enviament d’esmenes per correu, amb terminis molt curts, que fragmenta la negociació efectiva de la nova llei i que alhora minva la capacitat de valoració global de la mateixa.

Finalment, el Sindicat vol posar de relleu la necessitat del compliment de l’Acord de Legislatura de 2016 i d’una nova Llei de Funció Pública Valenciana que servesca per donar una resposta real a les necessitats del personal que hi treballa i de la societat valenciana. Per això, no es pot comprimir la negociació en set sessions “tècniques” sense temps per poder socialitzar la negociació amb el personal empleat públic per incorporar les seues propostes i saber quina valoració fan de la nova LFPV.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.