Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana signa l’Acord de Legislatura de la Mesa General

09 / 06 / 2016 | Intersindical

El sindicat valora positivament la capacitat de diàleg de totes les parts al llarg del procés i considera l’Acord com un full de ruta fonamental per dignificar la funció publica i la millora dels serveis públics que reben els valencians i valencianes.

Avui s’ha celebrat la Mesa General de personal funcionari, estatutari i laboral dels diferents sectors de la Generalitat. A l’ordre del dia figuren com a punts més importants la ratificació de l’Acord de Legislatura sobre les matèries objecte de negociació col·lectiva en el marc de la Mesa General i la informació sobre la devolució del 50% de la paga extraordinària de desembre de 2012 del personal públic, que encara està pendent de pagament.

Pel que fa a l’Acord de Legislatura, aquest contempla tot un seguit de matèries que han de ser objecte de negociació a la Mesa General, així com el calendari de treball que es concentra, bàsicament, en 2016 i 2017. Entre aquests temes, cadascun d’ells amb les seues especificitats, cal destacar: l’ordenació de la negociació col·lectiva, la planificació de les ofertes d’ocupació de 2016 a 2019 amb l’objectiu de reduir la temporalitat al 10%, la recuperació del poder adquisitiu dels empleats i empleades públics, desenvolupament dels plans d’igualtat i de violència de gènere, conciliació de la vida personal i laboral, millora de la salut laboral,  la formació vinculada a les necessitats reals d’una administració moderna i la redacció d’una nova llei de la funció pública.

De forma complementària, el Govern valencià es compromet a instar al nou Govern de l’Estat a modificar la legislació bàsica, que impedeix, actualment, a l’Administració Autonòmica treballar per la recuperació dels drets laborals i econòmics perduts als darrers anys.

La negociació ha estat complexa per la diversitat dels assumptes tractats, per la dispersió de competències en matèria laboral i retributiva entre les diferents administracions –estatal i autonòmica−, per la incidència dels assumptes negociats amb col·lectius a qui algunes decisions poden afectar i no estan representats en la Mesa General, per l’especificitat i diversitat dels quatre sectors i de les diferents situacions administratives que componen la plantilla de la Generalitat o pel diferent mapa sindical en cadascun dels sectors públics.

Malgrat, aquestes dificultats, tant l’equip de direcció de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques com les organitzacions sindicals presents a la Mesa General, han estat capaços d’articular un text, que ha estat subscrit per la majoria de les organitzacions; la qual cosa posa de manifest un canvi radical en les actituds, fent palesa una voluntat de diàleg i de consens que s’havia perdut amb l’anterior Govern de la Generalitat.

Per Intersindical Valenciana, la importància d’aquest Acord radica en que constitueix una aposta decidida pels serveis públics de gestió directa i per valorar el treball del personal empleat públic, per oferir a la ciutadania uns serveis de qualitat que suposen una millora en el seu estat de benestar. En aquest context, la signatura de l’Acord suposa una eina de treball cabdal, en tant que existeix una planificació ordenada de la negociació i s’estableixen un objectius concrets, que permetran, en els propers anys, desplegar el seu contingut.

Un dels punts importants serà la reforma de la Llei de la Funció Pública Valenciana que ha de modernitzar-la i adaptar-la als nous reptes que demanda la societat del segle XXI. Pel sindicat la nova llei ha de contemplar aspectes importants com ara la seua professionalització, la limitació dels càrrecs de lliure designació i la capacitació lingüística per l’accés; uns aspectes, aquests, que constitueixen pilars fonamentals en la seua acció acció sindical dels propers mesos.

El Sindicat ha decidit signar l’Acord de Legislatura després d’un procés de consulta entre el personal de la Generalitat i la seua afiliació. Un signatura que haurà de ser ratificada en el Consell Confederal que celebrarà dissabte vinent.

Per últim, constatar que aquest Acord constituteix un element de treball essencial, per posar en valor i planificar la negociació col·lectiva, per recuperar els drets perduts als darrers anys i per millorar les condicions laborals, socials i econòmiques del conjunt de la plantilla de la Generalitat. Ara, amb la signatura s’inicia una etapa intensa de negociacions per garantir el seu compliment.

Pel que fa a la devolució del 50% de la paga extraordinària de desembre de 2012 pendent d’abonament, el Consell s’ha compromés a pagar-la abans de l’estiu.  Intersindical Valenciana denúncia la utilització partidista d’aquest assumpte per part del Ministre Montoro, que està dificultant el seu pagament; per la qual cosa, el sindicat ha convocat una concentració, el proper dia 20 de juny, a les 11 hores a les portes de la Delegació del Govern.



Comentaris
maria
13 / 06 / 2016 - 8:11

Lo que no nia dret es que una treballadora que cobre 1000E al mes no puga tindre un fill en la universitat publica



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.