Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana s’oposa a la pròrroga del decret Vela

El Sindicat convocarà mobilitzacions contra aquesta nova agressió

23 / 08 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’oposa a la possibilitat “deixada caure” pel conseller Moragues de prorrogar el decret Vela. Un decret que ha suposat una reducció important de les retribucions dels salaris del personal que treballa a la Generalitat Valenciana. En concret, s’han aplicat mesures com: la reducció del 50% de la carrera professional del personal de la sanitat; del 50% dels sexennis del personal docent; la no posada en marxa de la carrera professional del personal de l’Administració del Consell; la reducció d’un terç de la jornada i retribucions del personal interí de l’Administració del Consell; l’impagament dels mesos de juliol i agost del professorat interí; la reducció de plantilles en tota la Generalitat… Totes aquestes mesures, i altres contemplades al decret Vela, ha fet que el deute de la Generalitat siga assumit pel personal que hi treballa i pels ciutadans que utilitzen els serveis públics quan no han estat els responsables de la seua generació. Tot el contrari, els responsables són els dirigents polítics de la Generalitat amb la seua política de balafiament dels recursos públics, de manca d’exigència al govern espanyol per millorar el finançament propi i per la pretensió de posar en mans privades la gestió dels serveis públics.

Davant d’aquest “anunci”, la Intersindical Valenciana convocarà mobilitzacions del personal que hi treballa i del conjunt de la ciutadania per oposar-se al manteniment de les retallades salarials i al pretés deteriorament dels serveis públics valencians per justificar la seua posterior privatizació. El govern pretén justificar noves retallades i noves privatizacions per les dades macroeconòmiques quan el decret Vela, d’ara endavant decret Vela - Moragues, n’és, en una gran part responsable de la greu situació econòmica del país. Per al sindicat, s’està utilitzant la crisi com excusa per reduir salaris, plantilles i prestacions públiques i per externatilitzar i privatitzar serveis públics quan, com s’ha desmostrat, el dèficit de la Generalitat no té res a veure amb el personal que hi treballa ni amb els serveis públics. En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana s’aposta per una auditoria ciutadana del deute i per la depuració de responsabilitats polítiques i penals dels responsables de les finances de la Generalitat dels darrers anys.

Finalment, Intersindical Valenciana recorda que mentre es destinen diners públics a salvar la banca i els negocis dels especuladors, els governs valencià i espanyol, aposten per fer recaure la “crisi” sobre les treballadores i treballadors del sectors públic i privat i sobre el conjunt de la ciutadania. En eixe sentit, aposta per una gran mobilització social i ciutadana per defensar unes polítiques socials i laborals que afavorisquen els interessos del 99% de la població.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.