Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana valora insuficient l’augment de l’1% per 2016

El Sindicat considera positiu l’establiment d’un calendari de negociació

Delegació de la Intersindical Valenciana en la Mesa General de Negociació
Delegació de la Intersindical Valenciana en la Mesa General de Negociació
27 / 10 / 2015 | Intersindical

La Mesa General de Negociació s’ha reunit per tractar sobre les retribucions del personal funcionari, estatutari i laboral, les qüestions referides a personal que van incloses en la Llei de Mesures Fiscal i per crear una Comissió Tècnica per elaborar el Reglament i fixar el calendari de negociació.

La Generalitat Valenciana ha anunciat que les retribucions per 2016 tindran un augment de l’1% com fixen els Pressupostos Generals de l’Estat i que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana arrepleguen diversos conceptes com el pagament del 50% pendent de la paga extra de 2012, una partida per fer efectiu el pagament de la carrera professional del personal de l’Administració del Consell o la regulació de les Ofertes Públiques d’Ocupació en els termes que fixa el govern espanyol.

Intersindical Valenciana, com la resta de sindicats, ha considerat insuficient aquest augment que imposa el govern espanyol. Una augment que suposarà noves pèrdues de poder adquisitiu i no recuperar tot el que s’ha perdut des de 2010. Per això, Intersindical Valenciana ha proposat buscar fórmules per esquivar la norma estatal i permetre que el personal empleat públic tinga un augment superior a l’1% que fixen el PGE com una norma bàsica.

El Sindicat també ha reclamat que els pressupostos per 2016 incloguen una partida destinada a la carrera professional del personal de l’administració de justícia.
Per tant, Intersindical Valenciana, que valora l’esforç econòmic del Consell, no ha donat suport a les propostes retributives per 2016.

Per altra part, s’ha acordat la creació d’una Mesa Tècnica de Reglament i Calendari que arreplega diversos assumptes que seran negociat en els propers mesos: reglament de la Mesa General; la modificació de la Llei de la Funció Pública Valenciana; les ofertes públiques d’ocupació i la consolidació en el treball del personal interí; la carrera del personal de l’Administració de Justícia; la reversió al sector públic de la gestió de les incapacitats que ara estan en mans de les mútues o la recuperació del poder adquisitiu perdut en el sector en els darrers anys.

Intersindical Valenciana valora la creació de la Comissió Tècnica i la confecció d’un calendari de negociació que ha de servir per recuperar tots els drets perduts, la plantilla amortitzada i la millora dels serveis públics. En eixe sentit, des del Sindicat es proposaran alguns temes més com: l’adscripció a les conselleries de Justícia i Administracions Públiques dels serveis de prevenció de riscos laborals; la recuperació del 100% de les retribucions del personal en situació d’IT o els plans d’igualtat en la Generalitat Valenciana. També valora que el en marc de la Mesa Sectorial de l’Administració del Consell es tracte sobre la funcionarització del personal laboral.

Per altra part, en la Mesa General de Negociació s’ha acordat la retirada dels articles de la Llei de Mesures Fiscals que feien referència a: la modificació del cos d’interventors i auditors per a que l’interventor general puga ser de fora del cos, com per exemple nomenar una persona de l’Administració local i a la creació de les unitats administratives de suport temporal i de serveis comuns.

Intersindical Valenciana considera que la Llei de Mesures Fiscals no pot ser un calaix de sastre per incloure assumptes que conformen un model de funció pública sense un veritable procés de negociació. Per això, ha demanat, com la resta de sindicats, la seua retirada cosa que ha estat acordada en la Mesa General de Negociació.



Comentaris
César
28 / 10 / 2015 - 15:49

Bona vesprada.

No oblideu incloure el Pla de Pensions del personal GVA: La meua proposta és noves aportacions o dissolució.

Gràcies.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.