Mobilitzacions

Ja toca recuperar el poder adquisitiu del personal públic

Intersindical Valenciana convoca mobilitzacions de protesta per les conseqüències negatives que, pels empleats i empleades públics, té paralització de la tramitació parlamentària dels PGE 2018

16 / 12 / 2017 | Intersindical

És un fet constatable que una gran part, no tot, de l’ajust pressupostari i de reducció del dèficit de les Administracions Públiques des de que, en 2010 esclatara la crisi, ha estat a expenses de les retribucions dels empleats i empleades públics.

Si ens basem en les dades sobre variació de l’IPC que facilita l’INE, des de gener de 2010 fins novembre 2017 la variació de l’IPC acumulada ha experimentat un increment del 11,6%, mentre que les retribucions del personal públic han estat congelades, excepte en 2016 i 2017 que s’incrementaren en un 1%. A aquesta pèrdua neta de poder adquisitiu d’un 9.6%, caldria afegir la retallada retributiva del 5-7% que va aplicar el govern de Zapatero en 2010; amb la qual cosa i obviant altres retallades salarials, no menys importants, aplicades per les Comunitats Autònomes, es podria quantificar la pèrdua de poder adquisitiu en una forqueta que es situa entre 14.6 i el 16.6%.

Aquestes dades parlem per elles mateix i potser, per aquesta raó, hem sentit en innombrables ocasions com, des del poder executiu, es reconeix l’esforç realitzat per les treballadores i treballadors públics per contribuir a la superació d’una crisi i/o estafa, de la qual no han estat responsables. Per altra banda, a aquestes manifestacions hem de sumar altres, també des del Govern de l’Estat, en les que al·legant una millora de l’economia i de les finances públiques, es considera l’oportunitat de que els salaris dels treballadors i treballadores del sector privat experimenten millories significatives que incrementen el seu poder adquisitiu.

En aquest context resulta extremadament contradictori que, allò que és recomanable pel sector privat no ho siga pel sector públic, quan Govern de l’Estat i el Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Sr Montoro, decideixen paralitzar la tramitació parlamentària del Pressupostos Generals de l’Estat per 2018 i congelar, de facto, les retribucions del seu personal sine die, sense articular cap mesura compensatòria.

Per totes aquestes raons, des d’Intersindical Valenciana considerem com a irrenunciable que, es reconega aquest esforç del personal públic i s’incloguen previsions pressupostàries que permeten, no sols no perdre més poder adquisitiu en 2017 per la desviació de l’IPC (1,7%), si no recuperar una part del que s’ha perdut als darrers anys i, a més, ho volem ja.

Per Intersindical Valenciana ja toca que, per coherència amb els missatges optimistes sobre la situació econòmica, el Govern de l’Estat articule crèdits extraordinaris per revertir la precarietat salarial de les treballadores i treballadors públics i comence a tornar eixa part del nostre poder adquisitiu que ens ha estat segrestada per l’executiu. Ja toca que s’articulen de forma immediata clàusules de revisió salarial i fons addicionals per la recuperació d’aquest capacitat adquisitiva perduda des de 2010.

Tot el que no siga avançar en aquesta línia, serà considerat com una nova agressió al personal públic i a les seues famílies; una agressió a la que caldrà respondre amb les mobilitzacions que s’estimen oportunes. És per aquest motiu que la Intersindical convoca als empleats i empleades públics a una concentració, el dia 19 de desembre, a les 11h, davant la Delegació del Govern a València amb un missatge senzill i clar que no admet retòriques buides: “ja toca recuperar i millorar el poder adquisitiu”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.