A casa nostra

L’alcalde de Marinaleda visita Intersindical Valenciana

A proposta de l’Àrea de Moviments Socials de la Intersindical Valenciana, Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda, ha visitat la seu d’Intersindical Valenciana i hem tigut ocasió de compartir amb ell una conversa distenguda i interessant sobre l’experiència de colectivització del mitjans de producció al seu poble.

28 / 10 / 2011 | Intersindical

L'alcalde Marinaleda a la Intersindical
Juan Manuel Sánchez va accedir en 1997 a l’alcaldia de Marinaleda i continua revalidant el seu càrrec representatiu municipal elecció rere elecció. En accedir a l’alcaldia va saltar a les primeres planes del mitjans de comunicació per encapçalar un moviment d´ocupació de propietats en mans de terratinyents, per a ser treballades col·lectivament per jornales i jornaleres del camp sense terra.

Sota la consiga de què no hi ha democràcia política sense democràcia econòmica, el moviment d’ocupació i col·lectivització encara continua i , poc a poc, ha anat creixent. Dels pincipis de col·lectivització de la terra, s’ha passat a la col·lectivització de la industria de transformació de productes agrícoles i a una concepció de democràtica dels ajuntaments, basada en la democracia participativa efectiva i plena; on s’estableixen com a prioritats les necessitats de les persones. En aquest sentit, Juan Manuel Sánchez, ha explicat com, ara per ara, és una prioritat de l’ajuntament la construcció de vivendes socials, on el terreny i els materials són cedits per l’ajuntamet i els ciutadans i ciutadanes aporten la força de treball en la seua construcció.

S’ha parlat de més qüestions, però el temps i l’agenda no donaven opció a allargar la tertúlia, amb la qual cosa, tots i totes ens hem quedat amb ganes de més i amb el compromís de seguir en altre moment.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.