Mobilitzacions

Manifest sindical unitari

Els sindicats CCOO, CSIF, FSES, Intersindical i UGT-PV, davant les retallades en els serveis públics i en les retribucions del personal empleat públic aprovats pel Consell de la Generalitat ha acordat publicar el manifest unitari “No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”.

11 / 01 / 2012 | Intersindical

El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades (publicat el dia 10), que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra Comunitat ha realitzat amb aquest abast, per la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.

El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades (publicat el dia 10), que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra Comunitat ha realitzat amb aquest abast, per la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.
Pretenen estalviar més 1.000 milions d’euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis. Volen retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació.
No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, al qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.
Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors. Ens oposem frontalment a totes eixes mesures i per això anunciem una sèrie de mobilitzacions que es van a allargar en el temps perquè el Consell retire el Decret-llei.
El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l’especulació urbanística, que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques.
Les cinc organitzacions sindicals han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret perquè estan convençuts que s’han vulnerat drets i la legalitat vigent. Pretenen que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada, pel que demanem que dimitisca o siga cessat, el Conseller Vela, responsable directe en l’elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures.
Els sindicats consideren necessària una resposta dura i contundent de les treballadores i treballadors del sector públic i del conjunt de la ciutadania per obligar el govern a rectificar. Per això, fem un crida a la participació massiva i activa en totes les accions unitàries de protesta i pressió que es convoquen, tant pels sindicats signants com pels òrgans unitaris de representació del personal –juntes de personal i comités d’empresa.
Signen: CCOO / CSIF / FSES / Intersindical / UGT-PVComentaris
Marina Asensi Pérez
23 / 02 / 2012 - 9:38

Sembla que tots, i en especial els que ens governen, han oblidat que fa 2 segles va haver-hi una “revolució industrial” que va fer trontollar les bases del món obrer. Ens ha costat molt d´esforç, molta suor, moltes llagrimes i vides arribar a conquerir els nostres drets. Com deia els Che: Para atras ni para coger impulso. Defensem el que tant ens ha costat aconseguir, lluitem pel que és nostre. Gràcies a tots i totes per cada signatura, per cada gest, per cada mobilització, ja sabeu: tota pedra fa paret.Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.