Mobilitzacions

Massiva manifestació ferroviària a Madrid

23J: més de 6.000 ferroviaris i ferroviàries contra la privatització.

26 / 06 / 2012 | Intersindical

El dissabte 23 de juny es va celebrar a Madrid una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden en l’àmbit ferroviari. Més de 6.000 treballadores i treballadors de tot l’estat van reivindicar el caràcter públic del ferrocarril i la no fragmentació de les seves empreses.

La manifestació va començar a la Plaça de Cuzco i va recórrer part del passeig de la Castellana fins arribar al Ministeri de Foment, on l’acte va concloure amb la lectura de un manifest.
Aquesta ha estat una de les accions organitzades pels sindicats ferroviaris, entre els quals es troba el Sindicat Ferroviari – Intersindical, com protesta davant la falta de definició d’un model i que en realitat pot estar amagant una privatització en qualsevol de les empreses del nostre àmbit, com les Contrates Ferroviàries, als serveis de restauració a bord o els Serveis Auxiliars, Adif, FEVE o RENFE Operadora. Així mateix, es reivindica la seguretat en el ferrocarril, el manteniment de l’ocupació i la concreció de les Obligacions de Servei Públic. Per altra part, es va presentar una carta a la ministra de Foment instant-la a una reunió perquè els sindicats i, en definitiva, els treballadores i treballadors, puguen participar en el disseny del model ferroviari.
Des del SF – Intersindical es valora positivament la mobilització ja que es va donar una resposta adequada davant les pretensions privatitzadores del Govern i per la defensa dels drets i condicions laborals i socials dels personal ferroviari, però també del tren de totes i tots, que han construït i pagat generacions de ciutadans i ciutadanes, i que ara des del Govern es pretén regalar el patrimoni de totes i tots a uns pocs.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.