Mobilitzacions

Pels drets de totes les persones

08 / 05 / 2013 | Intersindical

Concentració – Manifestació contra els RETARDS i RETALLADES a centres i serveis d’atenció a la DISCAPACITAT ia les prestacions econòmiques i pagament de la retroactivitat compromesa per al 2013 a les persones en situació de DEPENDÈNCIA.

Quan?. DIVENDRES 10 de maig, de 11 a 13 hores.

On?. S’eixirà des de l’Estació del Nord a les 11.00 h, i ens dirigirem a la Conselleria de Benestar Social (passeig de l’Albereda) sobre les 12.00 h, finalitzant en una concentració al Palau de la Generalitat (Plaça Manises) a les 13.00 hores . Cada persona o entitat, triarà el seu punt de trobada en funció de criteris com mobilitat, disponiblitat, proximitat, etc.

¿Qui?. Convoca la Coordinadora de Discapacitat i Dependència a tots els agents implicats en el sector.

Quins són els motius ?.

Des de la base que el Sistema de Benestar Social que s’ha anat teixint amb cautela i gran esforç al llarg dels anys, no ha de ni pot ser desmantellat de cop per l’Administració, perquè l’Administració ha de ser garant de drets i no anihiladora, s’organitza aquest acte amb la finalitat d’exigir que es revoque la retallada (entre el 10-10,5%) de la subvenció pressupostada del 2013 per a tots els Centres i Serveis, així com la garantia de pagament lineal en els terminis establerts . El no compliment d’aquests punts suposa l’asfíxia del sector, el tancament immediat dels Centres i la supressió de molts Serveis, deixant al sector de la discapacitat sense dret a l’atenció i desenvolupament personal ia costa de la caritat.

A més, molts treballadors i treballadores dels serveis d’atenció a la discapacitat porten sense percebre els seus salaris des del mes de gener d’enguany, situació que es farà insostenible si es perllonga en el temps i que abocarà al tancament dels serveis ia la pèrdua dels drets que s’han aconseguit després d’anys de lluita.

Així mateix, a través d’aquesta acció exigim la modificació de l’Ordre d’Ajudes per als Centres Especials d’Ocupació, que es veuen abocats a un tancament immediat atès que la proposta d’aquesta Ordre torna a reduir les dotacions destinades al foment de l’ocupació per a persones amb discapacitat. Queden pendents encara els pagaments de l’exercici 2012, el que fomenta més la precarietat del sistema d’inserció social i laboral per a aquest col · lectiu.

Denunciem els retards i retallades (COPAGAMENT) en les prestacions econòmiques i pagament de la retroactivitat compromesa per al 2013 a les persones en situació de dependència, així com les mesures (augment COPAGAMENT i desmantellament SERVEIS) contingudes en el PLA NACIONAL DE REFORMES 2013 enviat a Brussel · les.

Finalment, exigim la gratuïtat dels medicaments i dels ajuts ortoprotètiques per a les persones amb discapacitat, i deroga l’article 160 de la Llei 10/2012 de Mesures Fiscals de gestió administrativa i financera, (COPAGAMENT FARMACÈUTIC) ja que concretament aquest article 160, deroga l’article 16 de la Llei 11/2003 sobre l’Estatut de les Persones amb discapacitat que fins a aquest moment garantia en el seu paràgraf segon el finançament gratuïta de productes farmacèutics, ortoprotèsics i ajudes tècniques als / les pacients menors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, ia les persones majors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 65%. Aquesta supressió de la gratuïtat implica una despesa mensual molt elevat per a la majoria de les famílies.

DESENVOLUPAMENT DE L’ACCIÓ:

- Inici de l’acció a les 11.00 hores des de l’Estació del Nord, des d’on començarà el recorregut fins Conselleria de Benestar Social (passeig de l’Albereda).

- Lliurament de manifest per registre d’entrada en la Conselleria de Benestar Social a les 12.00 hores.

- Continuació del recorregut fins a Palau de la Generalitat on es realitzarà la concentració (Plaça Manises) a les 12.30 hores.

- Lectura del manifest i cloenda a les 13.00 hores.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.