Mesa general de la Funció Pública

Per la millora de les condicions laborals i dels serveis públics valencians

Intersindical Valenciana considera necessari un Acord de Legislatura per al personal de la Generalitat Valenciana

14 / 03 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana expressa el seu acord en la necessitat d’un Acord de Legislatura. Com ha defensat moltes vegades el Sindicat, aquest és un instrument que pot ordenar la negociació i fer compatible donar el millor servei a la ciutadania i, alhora, millorar les condicions de treball del personal públic.

Intersindical Valenciana fa una valoració positiva de les mesures contingudes en la proposta d’acord que ha presentat el Consell, però entenem que aquesta és molt parcial si el comparem amb les necessitats reals de la Generalitat. Per tant, la nostra organització proposa la inclusió de tota una sèrie d’assumptes per donar-li un major abast i contingut a aquest Acord.

Intersindical Valenciana ha presentat tota una sèrie de mesures per millorar l’acord i fer-lo realment útil per al personal al servei de la Generalitat i per les valencianes i valencians.

Intersindical Valenciana valora el compromís del manteniment global dels llocs de treball i considera necessari un pla plurianual en cada sector per recuperar la plantilla perduda per la política de retallades de l’anterior govern.

El Sindicat comparteix la necessitat de rebaixar la temporalitat en la Generalitat Valenciana a través de les ofertes d’ocupació pública però sempre que es realitze un procés de consolidació del treball del personal interí garantint el seu accés a la funció pública a través d’un accés diferenciat. A més, considera que el Consell ha de estudiar recòrrer la limitació de les ofertes d’ocupació pública realitzades a través de les lleis de pressupostos generals de l’Estat.

Intersindical Valenciana considera que és un pas important modificar la Llei d’Ordenació General de la Funció Pública Valenciana però demana al Consell que concrete els punts a modificar. En eixe sentit, des del Sindicat es pretén modificar aspectes com ara:
- Limitació de la de lliure designació als llocs de treball amb rang de sotsdirecció general i secretaria d’alt càrrec. Reserva de plaça obtinguda per concurs.
- Concurs per a la resta de llocs de treball. Avaluació de l’acompliment periòdica en les places amb rang de cap de servei obtingudes per concurs.
- Requisit de coneixement de valencià per a l’accés a la Funció Pública.
- Establiment de formes d’accés a la Funció Pública basades en la formació i preparació professional a través de la creació de l’Escola Valenciana d’Administració Pública.
- L’establiment d’us sistema de pas a una segona activitat per part del personal pertanyent a cossos, escales i agrupacions professionals funcionarials les funcions dels quals impliquen un desgast físic o intel·lectual. Aquest sistema haurà de tenir en compte, entre altres consideracions, l’antiguitat de cada persona.
- Permís retribuït, a partir de la setmana 37 d’embaràs, d’acord amb que preveu la disposició addicional setzena del TREBEP, previst en l’apartat F de l’acord.

Per a Intersindical Valenciana, un dels punts claus ha de ser la recuperació del poder adquisitiu en els darrers anys. Per aixó, concreta els següents punts:
1. Recuperar el pagament del 100% de les retribucions en la situació d’Incapacitat Temporal (IT), amb efectes des de la publicació d’aquest acord.
2. Crear un Fons Compensatori Extraordinari, l’aplicació del qual serà lineal i a través del complement específic dels llocs de treball, excepte en Justícia, que ho serà a través del complement autonòmic.
El fons serà d’un 1% de la massa salarial en 2017, 2018 i 2019, i tindrà efectes d’1 de gener de 2017.
En tant no s’haja modificat el sistema retributiu del personal funcionari al servei de l’Administració de Justícia i s’haja introduït el complement específic, aquest fons s’aplicarà al complement autonòmic.
3. La Generalitat adquireix el compromís d’instar el Govern de l’Estat a què elimine les restriccions legals per a la negociació de les matèries esmentades.
4. El pagament de les carrera professional i dels sexennis al personal interí en cadascun dels sectors.

Intersindical Valenciana valora positivament l’inclusió en el text de l’Acord els plans d’igualtat, la conciliació de la vida laboral i personal i les mesures contra la violència de gènere. En tot cas, considera que cal concretar alguns aspectes com ara la creació de la figura d’agents d’igualtat, els permisos iguals i intransferibles o l’ampliació de la jornada d’estiu a tots els sectors.

Respecte de la formació de les empleades i empleats públics, el Sindicat proposa que siga l’Administració qui gestione directament els plans de formació i no entitats col·laboradores, així com que aquests plans responguen als interessos reals de la plantilla.

Intersindical Valenciana considera que el punt de prevenció de riscos laborals és una eina fonamental per garantir un treball segur i saludable per la qual cosa ha fet una esmena a la totalitat al text presentat per la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques. En eixe sentit, es demana:
1. Revisió i nova negociació del Decret 123/2001, del Reglament dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat i dels seus organismes autònoms.
2. Auditoria reglamentària dels Serveis de Prevenció propi de la Generalitat Valenciana.
3. Adscripció orgànica i funcional del Sector d’Educació a la conselleria competent en matèria d’Educació per la seua especificitat i la quantitat de centres educatius i funcionaris asignats (semblant a Sanitat)
4. Adscripció orgànica i funcional del Sector de Justícia i Administració de la Generalitat a la conselleria competent en matèria de funció pública.
5. Compromís de compliment a través d’una OPE de les ratios de recursos humans que la llei estableix en l’àmbit de la Prevenció de Riscos Laboral.
6. Declaració explícita sobre la integració a tots els nivells jeràrquics dins de l’Administració Valenciana que promoga l’aplicació de la planificació preventiva que contemplen les evaluacions de riscos laborals dels centres de treball i el seu compliment en els terminis que hi senyalen.
7. Revisió i renegociació, dels protocolos que s’han publicat internament i no han estat negociats sectorialment abans del nou govern en la seua redacció actual: Assetjament laboral; Coordinació d’activitats empresarials; Risc biològic i Agressions al personal empleat públic.
8. Protocol d’Auditoria dels Serveis de Prevenció de la Generalitat Valenciana.
9. Detecció específica de les necessitats de Formació en matèria de Seguretat i Salut del personal empleat públic i adaptació de l’oferta de l’IVAP, el Servei de Formació Docent i la EVES
10. Creació d’un Pla de seguiment per al compliment de la planificació preventiva en les administracions públiques.

Intersindical Valenciana considera que en l’Acord de Legislatura s’han de contemplar assumptes com: la reversió dels concerts en el sector sanitari; la recuperació del servei de ràdio i televisió públiques; l’auditoria de la despesa i del deute; la situació del sector públic de la Generalitat; la Carrera Professional per al Personal al Servei de l’Administració de Justícia; la reversió de les prestacions per IT actualment ateses per Mutualitats o la classificació de places dels grups B i C1.

Finalment, el Sindicat iniciarà un procés de consulta entre les treballadores i treballadors per saber la seua opinió sobre aquest document i arreplegar les seues propostes.

PROPOSTA D’ACORD DE LEGISLATURA DE LA MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ DEL PERSONAL FUNCIONARI, ESTATUTARI I LABORAL DE LA GENERALITAT (MGN I)



Comentaris
Enrique Pascual Plà
17 / 03 / 2016 - 10:52

Gràcies per recordarvos del personal interí i per la vostra lluita per la totalitat del personal al servei de l’administració Valenciana. Ningú no sobrem.


Vicent Maurí
18 / 03 / 2016 - 12:56

Company, efectivament, ningú sobra, tot el contrari cal que la gent que hi treballa consolide el seu lloc de treball i que es generen nous llocs per la gent que aspira a fer-ho. Eixa és la nostra lluita i esperem que el govern atenga les nostra peticions.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.