Mobilitzacions

Per la recuperació del poder adquisitiu de pensions i salaris

La Coordinadora Valenciana per la defensa del Sistema Públic de Pensions, Intersindical Valenciana, CGT i CNT hem convocat el dia 15 de setembre a les 12,00 una concentració a València per exigir l’augment de salaris i pensions

31 / 08 / 2022 | Intersindical

La Coordinadora Valenciana per la defensa del Sistema Públic de Pensions i els sindicats Intersindical Valenciana, CGT i CNT hem convocat una concentració a València per exigir un augment de salaris i pensions que evite la pèrdua de poder adquisitiu. La concentració es farà a la Plaça de l’Ajuntament de València el dia 15 de setembre a les 12 hores i s’emmarca en el procés de mobilitzacions convocades durant els propers mesos per la COESPE – Coordinadora Estatal de Pensionistes – i diversos sindicats de classe i moviments socials. Una d’aquestes mobilitzacions serà la Marxa a Madrid del dia 15 d’octubre.

Les persones pensionistes, les treballadores en actiu, les parades, i les que busquen treball patim un procés continu de pèrdua de drets socials i de restricció de llibertats en especial des de la crisi del 2008, que va sumir l’Estat en un enorme deute públic per rescatar els bancs, que va comportar retallades terribles a la ciutadania.

L’epidèmia ha mostrat l’efecte de la degradació dels serveis públics reduint la capacitat de la ciutadania per enfrontar-se al COVID i, de nou, ha servit d’excusa per esmicolar i privatitzar sectors sencers de l’estat del benestar. Ara es pretén esgrimir la guerra com a pretext per a nous sacrificis. Mentre s’insisteix que no hi ha recursos per protegir la gent, per a sanitat, educació o les pensions, es pretén elevar la despesa militar de l’1,2 al 2% del pressupost públic.

Hem vist que privatitzar la provisió de drets socials com la sanitat, l’educació o les residències en forma de negocis privats i subcontractacions repercuteix en un empitjorament clar de les prestacions i en una greu degradació de les condicions de treball en aquests sectors. Però com que el poder financer és insaciable, ara imposa una llei de Foment dels Plans de Pensions d’Empresa, amb la complicitat del poder polític i d’alguns sindicats, per apoderar-se i privatitzar la gestió de les cotitzacions socials destinades a les pensions públiques.

Patim les conseqüències de l’increment exponencial del deute i el dèficit públic per rescatar el sistema financer i la imposició d’una política fiscal que beneficia les rendes de capital en detriment de les rendes de treball i facilita el frau fiscal empresarial. Per a mostra, un botó: el 2021 les empreses que cotitzen en borsa van obtenir uns beneficis de 64.021 milions d’euros i dins d’elles les companyies de producció d’energia van guanyar 10.117 milions, quadruplicant els resultats dels anys 2020 i 2019.

La causa fonamental de l’increment dels preus no són els salaris ni les pensions: són qui en règim de monopoli fixen els preus per mantenir i incrementar els beneficis. En el que portem de 2022, a més del que vam perdre ja el 2021 (3% en el cas de les pensions), la pujada mitjana dels salaris ha estat d’un 2,4% i les pensions un 2,5% mentre que l’IPC ha pujat en un 10,2%.

En aquest context, hem convocat una concentració a la ciutat de València per al 15 de setembre i una Marxa a Madrid el dia 15 d’ octubre , on es lliuraran les desenes de milers de signatures recollides per la revaloració de les pensions en funció del increment de l’IPC acumulat anual, per una pensió mínima del 60% del salari mitjà i el rebuig a la privatització del sistema públic de pensions.

Aquests seran els primers passos d’una mobilització general al novembre als pobles i territoris de l’Estat fins a revertir les contrareformes que ens estan imposant, acabar amb la bretxa de gènere en salaris i pensions, recuperar els drets perduts a les successives reformes de pensions, generar un repartiment equitatiu de la riquesa i millorar i garantir serveis públics i comunitaris universals de qualitat.

La Coordinadora Valenciana de Pensionistes i els sindicats CGT, CNT i Intersindical Valenciana fem una crida expressa a participar en les mobilitzacions a les persones i plataformes pensionistes, a les treballadores i treballadors i a les organitzacions socials i sindicals.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.