Mobilitzacions

Per uns pressupostos més socials, justos i solidaris

Intersindical Valenciana dóna suport a les manifestacions convocades per exigir uns pressupostos més socials, justos i solidaris, unes pensions dignes i una justícia universal i gratuïta que tindran lloc dilluns, 17 de desembre, a diverses ciutats valencianes.

17 / 12 / 2012 | Intersindical

El projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2013 continuen el camí de les retallades i per tant del greu retrocés en la construció de l’Estat del benestar i de les polítiques de cohesió social desenvolupades en les tres decades democràtiques a la nostra comunitat.

Per les persones i la Justícia Social

El proper dilluns 17 de desembre el ple de Les Corts comença la discussió en plenari dels pressupostos per a 2013, uns pressupots que és molt possible siguen els més insolidaris de la història ja que posen en perill el sistema públic d’educació, de salut, dels serveis socials, de la cultura i suposen retallades de més del 20 % de les subvencions i ajudes destinades majoritàriament a les associacions de tots els àmbits de l’acció social i cultural, i amb molta intensitat en la reducció del 44% en els programes destinades a les persones immigrants, el 80% en programes per a VIH - sida i en cooperació per al desenvolupament, o el 25 % per als afectats per l´Alzheimer.

Als impagaments de la Generalitat, mitjançant convenis i subvencions dels compromisos organitzacions d’acció social i de cooperació que sumen més de 200 milions d´euros, es suma la manca de diàleg amb la Generalitat per resoldre els reptes de manera consensuada, l’incompliment dels compromisos institucionals, i inclòs les continues retallades i modificacions pressupostàries que suposen que els pressuposts no siguen de xifres reials, ja que en els propers dies la Generalitat modificarà la llei amb més retallades.

Des de la ciutadania, denunciem que amb l’excusa de la crisi, s’estan imposant únicament solucions orientades a protegir els interessos comercials i financers de les grans corporacions i realitzant en canvi retallades socials, que anomenen “política d’austeritat”, afectant directament a les persones més vulnerables i més empobrides de la nostra societat, atacant a les entitats socials i impedint els processos de participació democràtica i ciutadana.
Perquè volem una Generalitat més social, justa i solidària, que prioritzen les persones i asseguren la Justícia Social, és el moment de demanar que rectifiquen els pressuposts més insolidaris de la història.


Manifestació
Dilluns, 17 desembre de 2012, 18.00 h - Torres de Serrans de València

Convoca: Xarxa de Xarxes d’Acció Social i Cooperació

http://laxarxadexarxes.wordpress.com/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.