Retallades

Què votem el dia 10 de maig en el referèndum?

El Consell de la Generalitat va aprovar el gener passat el Decret Llei 1/2012, de retallades en retribucions, jornada i condicions de treball, rebutjat per la totalitat dels sindicats. Aquest fet va ser contestat pels sindicats de la Mesa General, amb la convocatòria de mobilitzacions en favor dels serveis públics, que van tindre un gran seguiment, en especial les manifestacions de 26 de gener i de 25 de febrer.

08 / 05 / 2012 | Intersindical

Gràcies a la força que va proporcionar la participació del personal de la Generalitat i la ciutadania en les mobilitzacions, el Consell es va veure obligat a presentar el document “Proposta de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015” (Propostes del Consell). Aquest document modifica en part i complementa en una altra part el DL 1/2012, la qual cosa vol dir que acceptar aquest document implica necessàriament acceptar les mesures contingudes en el decret llei.

Algunes d’aquestes mesures estan supeditades al fet que “els ingressos de la Hisenda de la Generalitat no evolucionen negativament”,  per tant, no n’està garantit el compliment.
El referèndum que organitzen els sindicats de la Mesa General demana la vostra opinió sobre la proposta. Els sindicats han anunciat de bestreta que el resultat és vinculant, i això vol dir que:

  • Si voteu que , els sindicats signaran l’acord de mesures proposat pel Consell i, en conseqüència, deixaran de lluitar contra el Decret Llei 1/2012.
  • Si voteu que NO , els sindicats no signaran el document; es confirmarà la postura inicial dels sindicats de rebutjar el DL 1/2012 i el document de propostes del Consell, ja que suposa una agressió als drets laborals, salarials i de condicions de treball del personal públic i és clarament insuficient per a reconduir aquesta agressió.



Comentaris
Mº Carmen Martin
08 / 05 / 2012 - 19:19

Som molts els que no estem d’acord amb les mesures de la conselleria i votariem no en el referendum, pero no sabem on i com es farà.Tambe pensem que 6 dies de vaga al mes de maig som massa i no podrem fer-los per motius económics.


Amadeu Sanz
09 / 05 / 2012 - 12:42

Mª Carmen, des de la portada d’aquesta web pots accedir a tota la informació sobre l’organització i realització del referèndum. Mira aquest enllaç, amb el reglament: http://www.intersindical.org/docs/REGLAMENTO_REFERENDUM.pdf



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.