Mesa general de la Funció Pública

Retribucions 2018 a la Mesa General de Negociació: llums i ombres

Avui s’ha reunit la Mesa Tècnica, depenent de la Mesa General de Negociació (MGN I) de la Generalitat, per abordar la negociació de les retribucions en situació d’incapacitat temporal i l’habilitació d’un fons extraordinari per la recuperació del poder adquisitiu del seu personal.

Imatge d'arxiu de la Mesa de la Funció Pública
Imatge d'arxiu de la Mesa de la Funció Pública
16 / 02 / 2018 | Intersindical

Abans de començar amb el contingut de la reunió, cal recordar que ambdues propostes estan incloses a l’Acord de Legislatura: la primera per ser negociada en el segon semestre de 2016 i la segona al llarg de 2017. Per tant, el primer que hem d’assenyalar és que hi ha un endarreriment important en el compliment dels compromisos de l’Acord; especialment sagnant, en el cas de la recuperació al 100% de les retribucions en situació d’incapacitat temporal.

Dit açò, entrant ja en matèria i pel que fa a les retribucions en IT, per la reunió d’avui Intersindical Valenciana ja havia presentat una proposta al passat mes d’octubre, tenint en compte que els descomptes de nòmina en IT venen determinats per una norma bàsica estatal, que no permet modificar els percentatges de descompte, però sí els supòsits en el quals es pot complementar la retribució fins el 100%. L’Administració no ha aportat cap proposta, malgrat tenir amb antelació les propostes sindicals; simplement s’ha limitat a fer la reflexió de que, en funció de com es plantegen les modificacions, serà suficient amb una reforma de l’ordre reguladora o, en el seu cas, del Decret Llei 6/2012 amb les complexitats de tramitació que comporta.

Finalment s’ha acordat treballar en la línia, proposada per Intersindical, d’incorporar una modificació de l’ordre, en el sentit d’incloure com a supòsit de complementació de les retribucions al 100%, els casos d’incapacitat temporal per contingències comunes greus que superen els 5 dies de duració, per considerar que alteren el normal funcionament de la prestació del servei i, en tot cas, sol·licitar un informe jurídic sobre l’encaix normatiu. Ara cal esperar que la Conselleria siga diligent en portar a bon terme els seus compromisos i no dilate, per acció o omissió, el procés.

Respecte de la creació d’un fons extraordinari per la recuperació del poder adquisitiu, poc o res es pot dir; doncs no ha assistit a la reunió el DG de Pressupostos, amb la qual cosa no s’ha pogut tractar el punt.  No obstant, sabem que per part d’Hisenda i abans de concretar qualsevol mesura en aquest sentit, es posen dues condicions: que es definisquen les retribucions dels i les empleades públiques als PGE de 2018 i, a partir d’ací, negociar el fons per la recuperació del poder adquisitiu en funció de les disponibilitats pressupostàries de la Generalitat. Dues condicions que vessen una llarga ombra de dubte sobre la credibilitat de la voluntat de fer efectiu el compromís de l’Acord de Legislatura i que ens duu a pensar que, estem davant d’una operació de maquillatge formalista, per poder dir que s’està negociant la millora retributiva.

Per Intersindical Valenciana, tan important és que es convoquen els àmbits de negociació, com que els seus treball finalitzen amb acords que milloren les condicions laborals del personal. És per això, que des del sindicat i a la vista dels endarreriments injustificats en la negociació de terminats aspectes de l’Acord de Legislatura, mantenim serioses reserves a l’hora de valorar reunions com la d’avui i d’altres, a les que hi ha molt bones paraules, però els resultats són incerts. Una preocupació que traslladarem a la Consellera, el proper dilluns, per intentar ordenar la negociació col·lectiva i avançar, de forma efectiva, en el compliment dels acords.

 

 



Comentaris
araceli
27 / 02 / 2018 - 18:14

si para que se me reconozca una categoria superior de mi trabajo se me va a exigir el mitjà yo me quedo como estoy no estoy de acuerdo ,en lugar de salario que no lo veo mal porque no pedis¿ 17 niños por aula y dos educadoras? o que se acabe con el trabajo de limpiaculos que se hace de nosotras en las aulas experimentales ,que no podemos ser tutoras por que?? por que los maestros no quieren y son mas ?......



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.