Mesa general de la Funció Pública

S’han constituït les meses generals amb major representació d’Intersindical Valenciana

S’han tractat assumptes que tenen a veure amb les condicions laborals i econòmiques del personal de la Generalitat Valenciana i d’aquell personal que depén dels pressupostos de la Generalitat

05 / 10 / 2015 | Intersindical

Hui, dilluns, 5 d’octubre, s’han constituït la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral (MGN I) i la Mesa General de Negociació de personal funcionari i estatutari (MGN II). La representativitat d’Intersindical Valenciana ha crescut respecte de fa quatre anys: passa de ser la cinquena força sindical en ambdues a la primera en la MGN II i la segona en la MGN I. En totes dues, és la força sindical més votada, com ve sent habitual des de 1987, data de les primeres eleccions sindicals en la Generalitat.

La representativitat d’Intersindical Valenciana ha crescut respecte de fa quatre anys

En aquestes s’han tractat assumptes que tenen a veure amb les condicions laborals i econòmiques del personal de la Generalitat Valenciana i d’aquell personal que depén dels pressupostos de la Generalitat.

El primer punt ha estat la pròrroga de la vida laboral més enllà del 65 anys per al personal funcionari de l’Administració del Consell. Intersindical Valenciana considera que aquesta mesura és insolidària amb les generacions més joves i amb la gran quantitat de persones aturades. per això, ens mostrem en contra, excepte per als casos en què la persona necessite més temps de cotització per arribar a una millor pensió. La Generalitat Valenciana vol fer extensible la pròrroga al personal de la sanitat valenciana. La resposta de l’Administració Valenciana, davant de la posició majoritària dels sindicats en contra de la pròrroga, ha estat que estudiaria les diferents propostes per intentar arribar a un consens.

També s’ha tractat la devolució de la paga extraordinària que va ser suprimida en 2012. La Generalitat Valenciana ha presentat una proposta de Decret-llei que només suposava la devolució fins el 50% de tot el personal funcionari. Intersindical Valenciana ha plantejat que aquesta devolució fins el 50% integre al personal laboral i que al personal de justícia se li retorne el 100% en compliment de les sentències guanyades al TSJCV. A més, ha proposat que l’altre 50% restant es pague en la nòmina de gener de 2016.

Un altre assumpte ha estat la restitució dels dies addicionals per antiguitat en vacances i permís per assumptes particulars. Aquesta restitució no afectava al personal sanitari ni tampoc al de justícia. Per aquest motiu, des de la Intersindical Valenciana s’ha demanat que s’incloguera a aquest personal per evitar discriminacions. Respecte del personal de justícia s’ha demanat tornar a la situació anterior al 2012 que suposava 9 dies de lliure disposició. A més, ha demanat incloure a tot el personal de la sanitat.

La Generalitat Valenciana, atenent les propostes sindicals, ha acceptat la redacció d’un acord sobre aquests assumptes que lliurarà dimarts 6 d’octubre per negociar en una reunió el dia 8 d’octubre. Aquest possible acord englobarà la devolució de la paga extraordinària i la restitució dels dies addicionals per antiguitat en vacances i permís per assumptes particulars. Per Intersindical Valenciana aquest document ha d’arreplegar les propostes fetes en la Mesa General i un calendari d’aplicació aquests assumptes sense discriminar cap sector ni personal.

Intersindical Valenciana també ha proposat un calendari de negociació de diversos temes com ara: Ofertes públiques d’ocupació, Consolidació del treball del personal interí, Modificació de la llei de la Funció Pública Valenciana, Adscripció a les conselleries de Justícia i Administració Pública i Educació dels serveis de prevenció de riscos laborals, funcionarització del personal laboral… També ha reclamat una Mesa General específica sobre retribucions que englobe: l’augment retributiu per 2016 per damunt de l’1% acordat pel govern espanyol; la recuperació del 100% de les retribucions en situació d’IT; la recuperació dels diners perduts per l’aplicació dels diversos ajustos salarials que s’ha produït als darrers anys i la inclusió en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2016 de partides suficients per garantir el compliment dels acords de pagament del decret de carrera del sector del Consell i per la negociació de la carrera en l’Administració de Justícia.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana s’espera que siguen ateses aquestes reivindicacions per restituir el drets del personal empleat públic.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.