25 d’abril

Sí al valencià, sí al País

Intersindical Valenciana anima la societat civil a manifestar-se amb motiu del 25 d’abril

22 / 04 / 2024 | Intersindical

Sota el lema “Sí al valencià, sí al País” Intersindical Valenciana participarà en la manifestació que, amb motiu del 25 d’abril, recorrerà el centre de València el proper dissabte 27 d’abril. El sindicat ha fet una crida per a eixir al carrer, en un moment clau pel que fa a la lluita pels drets lingüístics, la memòria democràtica, l’educació en valencià, el finançament just i l’antifeixisme. “Aquell 25 d’abril de 1707 Felip V va intentar destruir-nos com a poble i ara, amb l’ascens al govern valencià de la dreta extrema i l’extrema dreta, ja comencen a vore’s els retrocessos en matèria d’autogovern,  llengua, cultura i drets socials”, ha manifestat Beatriu Cardona, portaveu d’Intersindical Valenciana.

Per aquest motiu, Cardona ha remarcat que “les treballadores i treballadors clamaran dissabte contra les polítiques que debiliten la nostra llengua i cultura, els mitjans de comunicació públics, l’educació, el camp valencià, la sanitat i els serveis socials. Unes polítiques neoliberalistes que afavoreixen moviments especulatius en contra dels interessos del País Valencià”.

Per a Intersindical Valenciana la situació actual que travessem no pot ser pitjor. En l’ús del valencià el govern de dretes del Consell ja ha perpetrat el canvi en el model d’ensenyament per arraconar la nostra llengua i també ha maniobrat legalment per obtindre el control de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, i tot per a reduir les hores d’emissió en valencià en la ràdio i la tele d’À punt.

Més de 300 anys després del Decret de Nova Planta continuem patint els efectes d’un deute il·legítim amb una manca de finançament per part de l’Estat que deteriora cada dia els pilars bàsics de la societat civil. D’aquesta manera, és complicat donar una resposta efectiva a les dificultats que genera la globalització i el capitalisme. Els serveis públics estan en risc i cap govern de l’Estat ha tingut la voluntat política de resoldre el problema. Les valencianes i els valencians continuem a la cua en matèria de finançament. Només amb l’autogovern es pot transformar el marc laboral, social i econòmic del nostre país. Només amb un País Valencià lliure i sobirà serem capaços de construir una societat amb igualtat, llibertat i justícia social. Eixe és el camí.

Per altra banda, és fonamental enfortir el país en el context en el qual ens trobem. La guerra a Ucraïna i Palestina ha debilitat encara més el paper de la Unió Europea a pocs mesos d’una nova contesa electoral en la qual els valencians haurem de votar. Dir sí al País Valencià és fer-ho també perquè el nostre futur social i econòmic no estiga supeditat a cap grup de pressió de Brussel·les o de Madrid.

Totes i tots al carrer!
La manifestació del 27 d’abril eixirà des de la plaça de Sant Agustí a les 18 hores i Intersindical Valenciana formarà part de la comitiva junt a la resta d’entitats convocants. Al migdia, en el Teatre Olympia, es retrà homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés en el centenari del seu naixement. Una efemèride que la Generalitat Valenciana no ha volgut celebrar tot i que els actes en record de l’escriptor de Burjassot s’han multiplicat gràcies a l’impuls de la ciutadania.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.