Solidaritat

Solidaritat amb el poble grec

Per la sobirania i la dignitat dels pobles: fora la troica.

02 / 07 / 2015 | Intersindical

Durant els últims anys, la gent de Grècia ha rebut un atac sense precedents per part de les institucions financeres i no financeres europees i internacionals. Amb l’excusa de rescatar el país d’una crisi del deute sobirà, que en realitat era una crisi bancària, i després d’utilitzar els rescats per salvar els grans bancs europeus, s’ha portat a la població grega a una situació de crisi humanitària sense precedents. La 30% sobreviu per sota del llindar de la pobresa, per culpa d’unes retallades que han afectat brutalment les pensions, la sanitat pública i tots els serveis públics, i unes pujades d’impostos que han castigat a les classes populars i han paralitzat l’economia productiva del país.

5 anys d’aplicació de les polítiques d’austeritat imposades per la troica han suposat un atac directe al teixit social, provocant la desesperació de la població, que ha contribuït al creixement del feixisme, del racisme i de la xenofòbia.

Durant aquests anys s’han articulat resistències que van des de manifestacions, ocupacions de places i moltíssimes vagues, fins a projectes d’autogestió, economia solidària i cooperatives. Ara la gent ha dit prou.

Des del País Valencià enviem la nostra solidaritat a la societat grega. Defensem el seu dret a decidir sobre una qüestió tan important com el futur econòmic i social del seu país. Rebutgem els atacs de la troica i altres institucions.

Nosaltres amb Grècia: Contra l’Europa del xantatge financer

• Donem suport a la lluita del poble de Grècia contra les imposicions de les institucions europees i internacionals que minen la seva sobirania.

• Demanem una solució per alliberar el país del deute.

• Defensem el dret a decidir per poder eixir de la crisi amb un model econòmic sostenible.

• Donem suport a les demandes de la societat grega de dedicar els seus recursos a fins socials i al suport de l’economia productiva, retallant dràsticament els diners destinats a armes ia pagar banquers.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.