A casa nostra

STM – Intersindical Valenciana ha celebrat el III Congrés

El Sindicat aposta per convertir-se en referent sindical al sector del metall valencià

26 / 05 / 2013 | Intersindical

El Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall – Intersindical Valenciana ha celebrat el seu III Congrés. El Sindicat que forma part d’aquesta agrupa a les persones que treballen al sector del metall. STM que té implantació en empreses com Ford, Válvulas Arco, Cristalmed, Metalorfe, Tabervall o Kamax es va constituir l’any 2008.

En el III Congrés s’ha apostat per enfortir el sindicat i per posar en marxa noves iniciatives per fer-lo créixer i aconseguir ser, dia a dia, un referent al sector del metall al País Valencià. A més, s’ha acordat treballar per la unitat d’acció amb altres organitzacions sindicals i socials per fer front a l’atac brutal que estem patint del capitalisme salvatge i dels seus governs titelles. Per a STM, aquesta unitat no passa pel seguidisme als sindicats oficialistes que reclamen un pacte social o la tornada a la concertació, sinó crear les bases per una mobilització sostinguda i general que, des de la lluita i la confrontació, acaben amb tots aquells que estan espoliant i explotant les treballadores i treballadors i generen una alternativa social i política per la majoria de la població.

Altre dels aspectes tractat ha estat l’aposta per la formació sindical de les persones afiliades o no amb la finalitat d’enfortir tant el sindicat com el treball de les delegades i delegats als centres de treball. En aquest capítol també s’ha decidit augmentat el treball a les xarxes socials i amb les TIC per garantir la democratització i socialització de la informació i de la capacitat de decisió de les treballadores i treballadors del metall i de les persones afiliades.

Un aspecte rellevant és que STM compta amb unes finances sanejades i que s’autofinancia de les quotes de les persones afiliades.

El III Congrés ha aprovat algunes resolucions entre les que cal destacar el suport a la lluita de la plantilla i del Comité d’Empresa de Galmed per evitar el tancament de la planta del Port de Sagunt.

Finalment, s’ha acordat continuar treballant per engrandir el projecte de sindicalisme participatiu, autònom, assembleari, nacional i internacionalista que representa tant l’STM com la Intersindical Valenciana i s’ha triat un Secretariat de cinc persones format per Manuel Ferrando, Elias Díaz, Salvador Herrera, Carlos Martínez i Paco Gonzàlez.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.