Mobilitzacions

Volem solucions per al personal educador i fisioterapeuta

Concentració dilluns 14 de març, a les 19 hores, al Palau de la Generalitat

13 / 03 / 2016 | Intersindical

La realitat laboral del Personal Educador d’Educació Especial,  Educació Infantil i Personal Fisioterapeuta de Centres Educatius ha patit un procés de precarització continuada i sistemàtica que a s’ha cobrat un preu injustificable en atenció educativa,  en drets laborals inalienables i en salut de les treballadores i treballadors, com acredita la Inspecció de Treball en resposta a una denúncia d’Intersindical Valenciana en juny de 2015.

Des de l’any 2004, Intersindical ha presentat nombroses propostes d’intervenció urgent, ha convocat en solitari diferents processos de mobilització del personal i ha participat en tots els àmbits de negociació impulsats com a conseqüència d’aquestes mobilitzacions; Tanmateix no hem aconseguit cap millora consolidada en les condicions de treball d’aquest personal. De fet, el curs 2014-2015 les nostres companyes i companys han hagut de patir tot un seguit d’agressions inqualificables davant les quals no podem mostrar cap tolerància i exigeixen de tots els membres de la comunitat educativa una resposta contundent perquè, davant la injustícia, la neutralitat no és una opció, és una excusa que ens situa de la part de l’agressor.

Tot just per aquestes consideracions, i com que una vegada més hem iniciat un nou curs escolar incomplint tota la normativa establerta sobre la distribució de la jornada laboral d’aquest personal i, a més a més, amb una situació absolutament caòtica respecte a la dotació de recursos humans per a la inclusió educativa , passat 27 de febrer personal educador i fisioterapeuta provinent de totes les comarques del País Valencià, reunits en assemblea a la seu d’Intersindical acordàrem iniciar un procés de mobilització continuada i progressiva.

Com a punt de partida d’aquest procés, per a fer visible que totes dues conselleries amb competències en les nostres condicions de treball semblen encabotades a tractar aquest personal com a ramat,  hem iniciat una campanya de sol·licituds individuals d’adscripció a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Amb totes aquestes sol·licituds ens concentrarem 14 de març a les 11 hores a les portes de tots els centres educatius del País Valencià i a les 19 hores a les portes del Palau de la Generalitat en la Plaça de Manises de la ciutat de València.

Amb aquesta primera mesura de pressió volem fer visible la insostenible situació laboral que patim i, a més a més, presentar la nostra plataforma reivindicativa la qual plantegem com a eina de treball,  un àgora conceptual que ens haurà de servir com a instrument de debat i delimitació  del perfil professional que volem, però també per a garantir una intervenció educativa de qualitat per a tot l’alumnat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.