title


Ara més que mai! Contra totes les violències masclistes!

Crònica dels actes de commemoració del 25N de 2023

La pancarta d'Intersindical a la manifestació del passat 25N a València
09 / 01 / 2024


Una marea morada va recórrer els carrers de les principals ciutats del país en contra de la violència de gènere. Les xifres d’enguany, tristament, continuen sent aborronadores. Segons el portal feminicio.net ―a data de 27 de novembre―, 97 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles durant 2023. Al País Valencià, l’informe de l’Observatori de Violència Domèstica i de Gènere constata que som la tercera comunitat autònoma amb més víctimes de tot l’Estat. En el segon trimestre de 2023, s’han comptabilitzat un total de 6.764 agressions masclistes, fet que suposa un augment del 8% respecte al mateix període de l’any anterior. Aquestes dades, tot i els posicionaments negacionistes de la ultradreta, deixen ben a les clares que la violència masclista continua sent una xacra enfront a la qual s’ha de lluitar. No podem cedir ni un sol mil·límetre.

Intersindical Valenciana va participar en totes les manifestacions i concentracions que van tindre lloc al llarg del País Valencià amb el lema “Ara més que mai! Contra totes les violències masclistes! La jornada reivindicativa va començar al migdia a Castelló de la Plana. Milers de persones van recórrer el centre de la ciutat des de la plaça de Maria Agustina.

Les mobilitzacions van continuar a la vesprada. Les manifestacions més multitudinàries van ser les de València i Alacant. La del Cap i Casal va començar a la Porta de la Mar i va recórrer el carrer Colom fins a la plaça de l’Ajuntament. La manifestació d’Alacant, organitzada per Dones Feministes d’Alacant, es va iniciar a l’avinguda de la Constitució. Al Port de Sagunt, la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre va convocar una concentració i una manifestació posterior.

La jornada va finalitzar amb una sèrie de concentracions. A Gandia, va tindre lloc a la plaça Major. A Elx, després de concentrar-se a la plaça de Baix, una marxa nocturna feminista va recórrer els carrers de la capital del Baix Vinalopó. Finalment, a Xàtiva es va organitzar una actuació artística per a recordar les dones assassinades.