Salut Laboral

La Intersindical Valenciana presenta una Guia de Prevenció de Riscos Laborals davant la COVID-19

La guia recomana com procedir en la tornada al treball presencial, tenim en compte la consulta i participació de les treballadores i els treballadors.

29 / 05 / 2020 | Intersindical

La declaració de l’Estat d’Alarma pel Real Decret 463/2020, de 14 de març, va suposar la paralització de l’activitat productiva i va reduir la mobilitat fins al confinament, mesures necessàries per a minimitzar al màxim el risc de contagi de la COVID-19.

Ara entrem en una nova etapa que tractarà de recuperar l’activitat laboral i això s’ha de fer garantint la salut de la classe treballadora i de tota la població. No podem permetre’ns una altra desestabilització amb un increment innecessari del risc. La tornada a la normalitat laboral no pot suposar incrementar la incertesa sobre una recaiguda en la pandèmia, que pose en risc la vida de les persones i que torne a saturar el sistema sanitari, creant, de nou, situacions límits per a poder atendre les necessitats que s’originen.

La reincorporació a la vida laboral ha de garantir la seguretat i la salut en els llocs de treball. Les empreses estan obligades a assumir aquesta responsabilitat. Han de revisar i actualitzar els plants i protocols de prevenció, seguretat i salut en el treball i adaptar-los a les noves necessitats. És fonamental i imprescindible comptar amb les treballadores i els treballadors, amb els seus representants legals, i amb els Comités de Seguretat i Salut.

Com ha de produir-se la reincorporació a la normalitat, en una situació de pandèmia por el Coronavirus SARS-CoV-2, és una responsabilitat que ha de vindre marcada per les persones expertes, regulada pel Govern i assumida per l’empresariat. Però sempre, la seguretat en el treball ha de prevaldre al fet econòmic.

La comunicació, formació, informació i sensibilització en aquesta situació és fonamental per a les persones: conéixer com procedir, com actuar, quins són els canvis en els procediments, què no fer… S’ha de formar i informar sobre les mesures de prevenció especifiques, col·lectives i individuals relacionades amb la COVID-19.

En definitiva, Intersindical espera que aquesta guia servisca per a enfrontar una tornada al treball amb prudència, garantint la seguretat i la salut de la classe treballadora i de tothom.


Guia de prevenció de riscos laborals:


-RECOMANACIONS DAVANT LA TORNADA AL TREBALL DAVANT DE LA COVID-19 CONSULTA I PARTICIPACIÓ EN LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

-RECOMENDACIONES ANTE LA VUELTA AL TRABAJO FRENTE A LA COVID-19CONSULTA Y PARTICIPACIÓN EN LA PREVENCIÓN DE RIESGOS LABORALES




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.