A casa nostra

Intersindical Valenciana aprova les línies d’acció sindical

El Sindicat crida a la participació de les treballadores i treballadors i de la societat en les mobilitzacions dels dies 20 i 21 de desembre

18 / 12 / 2016 | Intersindical

El Consell Confederal de la Intersindical Valenciana, màxim òrgan entre congressos, ha aprovat les seus línies d’acció sindical, la distribució de les responsabilitats del seu Secretariat i les aportacions al Congrés de la Confederació Intersindical que tindrà lloc al mes de febrer a Alacant.

El document de línies sindicals aprovat aposta que, davant dels nous escenaris polítics i de l’aplicació de les polítiques neoliberals i antisocials, la Intersindical Valenciana reforce el seu vessant reivindicatiu i mobilitzador, articule la coordinació de les lluites laborals i socials que sume totes i cadascuna de les lluites parcials o sectorials i potencie la seua presència als centres de treball per ampliar la seua implantació. En eixe sentit, valora positivament la convocatòria de mobilitzacions unitàries, des de la base, per als propers dies 20 i 21 de desembre a Alacant, Elx, Torrevella, Castelló i València pels drets laborals i socials, contra la pobresa energètica i per unes pensions públiques i dignes. Aquestes reivindicacions, per al Sindicat contenen un missatge únic i transversal, que van més enllà dels fets concrets i és posar fi a la pobresa, a les borses de precarietat social i avançar cap una societat més justa i igualitària.

Per tant, es reivindica que avui està igualment justificada la vertebració del teixit social, mitjançant la continuïtat de l’activitat de les plataformes, marees o coordinadores constituïdes al llarg de la crisi, com a elements de cohesió social i eines de participació o, fins i tot, de mobilització que en cada moment es considere oportuna.

Respecte de l’àmbit valencià i, més concretament, al sector públic, l’Acord de Legislatura signat en juny de 2016 es fa patent que en aquest moment que la gestió i coordinació de la negociació col·lectiva a l’àmbit general o als sectorials estan en via morta.

El temps va passant, els terminis van exhaurint-se i temes transcendentals pels serveis públics no estan en l’agenda de la negociació. L’esborrany de la nova Llei de Funció Pública és una incògnita, tot i que el darrer compromís era que estaria disponible al mes de desembre; la negociació dels criteris per a la convocatòria de les ofertes d’ocupació i reducció de la temporalitat tampoc han estat negociats en el segon semestre de 2016 com estava previst; la consideració de la seguretat i salut laboral com una prioritat a l’agenda laboral; la recuperació del poder adquisitiu o les retribucions íntegres en les situacions d’incapacitat temporal, ni estan ni se’ls espera, i així podríem seguir amb un llarg seguit de temes.

Aquesta incapacitat per desenvolupar l’Acord, les indefinicions en matèria lingüística, el tractament de la Generalitat del problema dels treballadors i treballadores de RTVV o la manca de valentia i de determinació del Consell per abordar canvis substancials a les polítiques socioeconòmiques, ha evidenciat diferències entre Intersindical Valenciana i l’Administració. Aquesta situació no obeeix, en cap cas, a una manca de voluntat negociadora de la Intersindical Valenciana, ben acreditada en l’any i mig que portem de legislatura, sinó a una paràlisi quan no una política que no respon a les promeses electorals fetes abans de les eleccions de maig de 2015.

Intersindical Valenciana considera prioritari aconseguir el ple desenvolupament de l’Acord de Legislatura, per fer de la funció pública una ocupació estable, reconeguda socialment, de qualitat i al servei dels ciutadans i ciutadanes i revertir les polítiques antisocials aplicades per l’anterior Consell i pel govern espanyol que passa per una millora en les condicions de treball i econòmiques de les treballadores i treballadors, el canvi del model productiu i avançar en l’assumpció de més competències en matèria laboral.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.