Exposicions

Avantatges que té el tren per a la vertebració del territori

Intersindical Cultura i Intersindical Salut Laboral i Medi Ambient i La Colla Ecologista La Carrasca han presentat aquest dijous en la seu del sindicat a València l’exposició ÉS L’HORA DEL TREN, exposició que destaca els importants avantatges que té el tren per a la vertebració del territori.

02 / 06 / 2023 | Intersindical

Ha presentat l’acte PAU MARTÍNEZ FERRE, membre de La Colla Ecologista La Carrasca.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi considera la necessitat de la millora de la línia ferroviària Alcoi-València i ens recorda amb aquesta exposició les advantages que té el tren per a la vertebració del territori.

El grup ecologista expresa que “el deteriorament del servei ferroviari entre Alcoi i Xàtiva és una conseqüència clara de la política de transport i infraestructures que han seguit els successius governs espanyols en els últims decennis, tant en temps de bonança econòmica com de crisi. Mentre els trens regionals, necessaris per a vertebrar el territori, s’han abandonat a la seua sort, s’han dilapidat quantitats ingents de fons públics en infraestructures de transport que no tenien la més mínima rendibilitat econòmica ni social, sense parlar ja dels seus problemes des del punt de vista ambiental o territorial.


Ni l’Estat ni la Generalitat han complit fins ara la part que els correspon segons el protocol: el Ministeri hauria d’haver fet les obres d’adequació de 48 km del traçat, mentre que el Govern valencià hauria d’haver reformat un tram de 15,5 km que inclou la variant de Benigànim.”

El grup ecologista alerta del perill de continuar amb la dinàmica de passar-se la pilota d’una administració a l’altra, mentre el tren va deteriorant-se: “La millora de la línia l’han d’assumir tant l’administració central com la valenciana, cadascú la part que li pertoca; i per a això han de fixar un calendari d’actuacions i habilitar les partides pressupostàries necessàries”.

La Carrasca-Ecologistes en Acció destaca que el tren té un gran futur si es millora la línia i s’ofereix un servei digne: “és un mitjà de transport amb poc impacte ambiental, molt més còmode, segur i accessible que el transport per carretera, eficient energèticament, que pot permetre el transport de mercaderies i que connecta les nostres comarques. Cal seguir l’exemple d’altres països del nostre entorn, que planifiquen el transport d’una manera més intel·ligent i utilitzant els recursos amb sentit comú”.

Intersindical Valenciana dona el seu suport a aquestes reivindicacions i demana, en positiu, que qualsevol entitat, col·legi o institut que desitge utilitzar aquesta exposició es pose en contacte amb el grup ecologista.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.