Grup de lectura

Cavalls de mar, una vida en un instant

El dimecres 26 de març el grup de lectura El Micalet parla de llibres va rebre la visita de Josep Lluís i Rodolf Sirera

Un moment de la presentació de la sessió. Foto: Cristina Escrivà
Un moment de la presentació de la sessió. Foto: Cristina Escrivà
28 / 03 / 2014 | Dolors Jimeno

Els autors de Cavalls de mar, obra objecte de la reunió, van parlar de teatre, de tots els aspectes del teatre, sense amagar les seues opinions, i van intercanviar impressions amb el públic assistent.

Cavalls de mar és una obra que mai no s’ha representat a València

Quan els germans Sirera passejaven per València de la mà de son pare i el sentien parlar de la ciutat d’abans de la guerra, com s’hi vivia o dels personatges que la poblaven aquell apassionant primer terç del segle XX, no podien imaginar que anys més tard una de les anècdotes que ell els contà seria el punt de partida de Cavalls de mar. El protagonista de la imatge que dispara l’obra és el metge Joan Peset Aleixandre. En Cavalls de mar, Ignasi Delamo apareix en escena quan busca un pacient de meningitis a qui ha d’atendre.
Cavalls de mar  és una obra premiada i representada (que és molt!), però mai no s’ha pogut veure a València. Segons els autors un repartiment tan nombrós i unes característiques tècniques tan complexes no és habitual avui en dia. Han volgut escriure-la en llenguatge cinematogràfic. En altres obres han treballat altres llenguatges, com el radiofònic o el teatral, el teatre dins del teatre.
Aquesta obra forma part d’una trilogia sobre València, posterior a la trilogia sobre el País Valencià. És una obra sobre la ciutat de València, situada en una casa de la platja de la Malva-rosa descrita sense embuts: és el xalet de Blasco Ibáñez, qui apareix en l’obra com l’escriptor (Sorolla hi apareix com el pintor). També van explicar la presència de personatges francesos i italians com una referència a les dues colònies, importants, d’aquestes nacionalitats que aleshores hi havia a València.
És una obra d’estructura difícil principalment per la manipulació del temps: tota l’obra passa en un segon, l’instant de la mort. Totes eixes característiques que hem anat remarcant, amb seqüències en lloc d’escenes, amb travellings visuals, veus en off, gravacions…  tot l’esforç que han fet per a escriure una obra així, tot l’aprenentage aconseguit, han possibilitat l’escriptura d’unes altres obres. Una informació curiosa: va ser la primera obra que escriguren amb l’ordinador, quan ja havien abandonat la màquina d’escriure.
Tot açò va passar en la sala d’exposicions dela S.C. El Micalet, que acollia la mostra fotogràfica Viatges prestats, de José Cámara.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.