Grup de lectura

‘Científics lletraferits’, al grup de lectura

Un dia, el bon amic Isidre Grau em va donar a conèixer CIENTÍFICS LLETRAFERITS, un recull de relats de persones amb formació i prestigi científic que, a més, han fet carrera literària. Vaig pensar que era un llibre adequat per al nostre grup de lectura i el vàrem programar.

Presentació a càrrec de Martí Domínguez. Foto: Maluy Benet
Presentació a càrrec de Martí Domínguez. Foto: Maluy Benet
23 / 01 / 2017 | Dolors Jimeno

Es un número de la revista Mètode, dirigida per Martí Domínguez. Els editors, Salvador Macip i Jordi de Manuel ens van proposar fer la sessió del grup per vídeo conferència. Jo estava un poc espantada, però Cristina Escrivà, la gerent cultural de la S.C. El Micalet, estava decidida. Vam fer una prova i no va eixir massa bé tot i que volíem apropar la tecnologia als grups de lectura. Però malauradament no ha pogut ser per raons tècniques. Agraisc públicament de nou el temps que ens van dedicar Jordi de Manuel i Salvador Macip. Finalment, Martí Domínguez, autor d’un dels relats, director de la revista i resident a València, acceptà fer-se’n càrrec.

Recull de relats de persones amb formació i prestigi científic que, a més, han fet carrera literària

Durant la conversa amb els editors, ens van dir que almenys llegirem el relat de Martí i els d’ells. Vaig contestar que nosaltres ho llegiem tot, que veníem amb els deures fets, però van inisistir en la relació entre els tres relats sense que cap dels tres autors ho acordara. Un producte de la casualitat. No en dic res més a fi que els llegiu, si no ho heu fet encara, amb eixe puntet de misteri.

El llibre consta d’una magnífica presentació a càrrec dels dos editors, una molt bona portada sobre una escultura de Jaume Plensa i els vint relats agrupats així

 1. Història, art i atzar, on es troben el de Martí i el de l’abans esmentat Isidre Grau
 2. Vida i mort, amb el de Jordi de Manuel
 3. Ciència i crims
 4. Interfícies i jocs
 5. Fer ciència
 6. Paissatges naturals i humans, amb Pell de lluna, de Sílvia Aymerich, que va participar en el Dia Internacional de la Traducció de 2014
 7. Altres mons, amb de Salvador Macip

A l’acte del propassat 18 de gener va assistir molta gent. De la mà de Martí Domínguez vam parlar de la raó del llibre, de la necessitat d’unir ciència i literatura, de les dues cultures, del desinterés de les persones lletraferides per la ciència, del concepte de ciènciaferit…
Intersindical Cultura agreix a Martí Domínguez la seua presència i la primícia d’un pròxim volum dit Escriptors cienciaferits. Veurem com resolen el llenguatge inclusiu!
Deixa un comentari


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.