Grup de lectura

Els somriures de la pena

Volum de relats de Manel Alonso

Fotografia de l'autor
Fotografia de l'autor
06 / 08 / 2015 | Dolors Jimeno

Dimecres 21 d’octubre reprenem El Micalet parla de llibres amb el creador de Pouet

El Micalet parla de llibres reprendrà les sessions amb Manel Alonso i Els somriures de la pena

Com sabeu, encetem les nostres activitats el dia 23 de setembre amb una exposició de l’artista Víctor Zábal en la nostra seu. El Micalet parla de llibres reprendrà les sessions amb Manel Alonso i Els somriures de la pena, llibre editat per Onada. Supose que el públic habitual ja l’haurà llegit o estarà a punt de fer-ho. Si no és així, encara hi ha temps. Quan tindreu el llibre entre les mans anireu passant les pàgines amb autèntic deler. Està dividit, o presentat, en tres parts titulades: Qui no té tall rosega els ossos, Memòries sense cistell? Té les plantes al clatell i Maleïda la dent que es menja la sement. Aquests tres grans apartats agrupen 30 relats a través dels quals l’escriptor de Puçol ens ofereix l’evocació del seu entorn, el paisatge i les persones de la població creada per al seu món literari, Pouet, per a encabir les històries viscudes, sentides, contades, recordades, inventades. Crec que és una obra molt personal en el sentit que l’autor està implicat en cada frase. Això m’ho corrobora el pròleg. Alonso no ha buscat una persona de renom literari per a obrir el llibre, ha buscat un amic, cosa que em confirma també que els pròlegs no han de ser un afegitó, han de ser una declaració d’intencions, una autèntica presentació de l’obra literària a què precedeix.

.

Manel Alonso i Català és un gran narrador i un gran poeta. En els enllaços que he anat oferint-vos trobareu la seua obra publicada i els seus blogs.
No puc acabar sense recordar les vegades que Manel ens ha visitat en la nostra seu acompanyant poetes, llegint poesia, com a director de col•leccions, com el gran agitador cultural i promotor de la lectura que és. Gràcies, Manel.

Per últim, he de repetir que el grup de lectura El Micalet parla de llibres és obert. És millor participar havent llegit l’obra, però no és preceptiu. A totes les sessions assisteixen les autores i els autors. Un luxe.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.