Ciència

La desfeta del sistema financer valencià

Llibre de Joan Ramon Sanchis i Palacio

Tarja dissenyada per Sonia Alamar
Tarja dissenyada per Sonia Alamar
13 / 10 / 2016 | Dolors Jimeno

El presentarem a la nostra seu de València i comptarem amb la presència de l’autor i de Vicent Maurí

Perquè aneu llegint-lo i així aprofitar millor la presentació i el col·loqui que seguirà, ací teniu dades del llibre, editat per Vincle.

“La desaparició de la major part del Sistema Bancari i Financer Valencià s’explica com la crònica d’una mort anunciada, resultat d’un full de ruta pactat entre polítics i banquers de dins i fora de València. La politització de les caixes d’estalvis primer, i la mala gestió del risc creditici d’aquestes entitats després, finançant a constructors i promotors immobiliaris, grans projectes i obres faraòniques que a la llarga han resultat un fracàs, han marcat el ritme amb què s’ha anat desfent el nostre sistema bancari. Alhora que aquests mateixos polítics i banquers se’n beneficiaven econòmicament d’aquest procés amb el cobrament de salaris, dietes, comissions i indemnitzacions milionàries. Mentre els ciutadans han vist perdre el seu poder adquisitiu amb la baixada dels salaris i les retallades en serveis públics (educació, sanitat i serveis socials), les oligarquies financeres i els polítics adscrits a les màfies de la corrupció han anat augmentant els patrimonis personals sense cap mena de rubor ni vergonya.
Aquest llibre vol ser un crit d’atenció sobre els nous governants valencians i sobre la societat valenciana en conjunt, per tal de provocar el canvi de mentalitat imprescindible per mantenir el sistema bancari valencià que tant necessitem i començar a eixir de la crisi mitjançant un nou model econòmic i productiu assentat en la sostenibilitat.

Joan Ramon Sanchis Palacio (Gandia, 1965) és Catedràtic d’Universitat, Director d’IUDESCOOP, Director del Màster Universitari en Economia Social de la Universitat de València, Consultor estratègic especialitzat en Administració i Direcció d’Empreses Cooperatives i d’Economia Social. És autor, entre altres, de: Emprendimiento, economia social y empleo, La banca que necesitamos, i ¿Es possible un mundo sin bancos? Amb Vanessa Campos i Climent ha publicat en Vincle El modelo Consum i Caixa Popular, un model de banca cooperativa, social i diferent”.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.