Grup de lectura

La polifacètica artista Isabel García Canet

Nova sessió del grup de lectura amb la poeta pegolina

13 / 09 / 2018 | Dolors Jimeno

Una creadora que garbella la vida amb harmonia

Ahir dimecres el grup de lectura El Micalet parla de llibres va acollir la poeta Isabel García Canet per a debatre sobre el llibre L’os de la música, un excel·lent poemari que va agradar molt al públic, que l’havia llegit. També es va parlar de poesia en general i l’autora ens donà moltes claus per a entendre la seua poesia, tot i que el parer majoritari de la gent present era que no cal entendre la poesia sinó abandonar-s’hi, seguir-ne el ritme, escoltar la música. Isabel és una artista stricto sensu, una dona creadora a partir del seu cos i de la seua veu i amb el bagatge de cultura i de capacitat d’observació que l’acompanyen en el seu garbellar la vida.

A continuació vos oferisc unes dades d’interés per a conéixer un poc més la figura d’Isabel García Canet.

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, és principalment poeta. Ha escrit:
Pell de serp (Viena Ediciones, 2003) -finalista en el XXVII Premi d’Haikus Joan Teixidor d’Olot
Claustre (3i4, 2007), XXVI Premi Señoriu d’Ausiàs March de Beniarjó  i el VIII Premi de la Crítica dels Escriptros de l’AELC.
L’os de la música (Bromera, 2011), XII Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot, 2010. Primera jove i primera dona en guanyar aquest premi.

També ha estat antologada a
Eròtiques i despentinades (Arola Editors, 2008);
Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (Documenta Balear, 2008),
For sale o 50 veus de la terra (Ediciones 96, 2010)

Traduïda a l’anglès, francès, italià, portuguès, castellà i noruec.

Però no només crea poesia, també toca altres aspectes artístics com ara espectacles de veu i música, com ara Poemes i cançons (2008), que muntà amb l’amic Rafa Xambó i altres col·laboracions on la veu és necessària per a dir, per a recitar, per a fer de rapsoda. Rafa Xambó, a Andanes, li va musicar el poema Ancorada de Claustre. L’os de la música, del llibre del mateix nom està musicat en Nipenthí, del grup Krama.

També ha exposat fotografia, ha fet de professora, gestora cultural, locutora, correctora…. Una artista polifacètica.

Vull agrair a Bromera la bona disposició a col·laborar amb aquest acte i tots els que Intersindical Cultura organitza amb llibres d’eixa editorial.

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.