Exposicions

SENSE TÍTOLS, d’Enric M. Català

La mostra d’obra sobre paper es va inaugurar el 3 de juny de 2008, la segona vegada que l’artista valencià exposava a la Intersindical.
Va ser presentat per la professora de l’Àrea d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València, doctora Carmen Senabre Llabata.

Una de les obres d'Enric M. Català
Una de les obres d'Enric M. Català
16 / 08 / 2012 | Dolors Jimeno

Enric M. Català és Llicenciat en Pintura per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. Ha ampliat estudis de dibuix a Holbaeck, Dinamarca, tècniques d’incisió i calcografia a Urbino, pintura a l’oli a Florència i a Welshpool, Història de l’Art Modern a la Universitat de Cambridge, Anglaterra. També a assitit a cursos de les universitats Westminter de Londres, Wagner College de Nova York, Regis University de Denver, Colorado, San Francisco University (EUA) i Constança,  a Alemanya. Hi ha obra seua a col•leccions particulars de València, Sueca, Cullera, Barcelona, Florència, Roma, París, Nova York, San Francisco, Detroit, Cristiansand, entre altres ciutats.

Ací teniu un resum del que la professora Senabre ens va dir sobr l’artista d’Alfa del Patriarca:

En esta exposición de Enric M. Català se encuentran de nuevo dos de sus grandes amores: la pintura y la música, o mejor aún, la abstracción pictórica y la musicalidad que bailan en los cuadros a través de colores y formas distribuidos al azar, pero sin perder el paso en ningún momento. Son composiciones abstractas, en efecto, pero responden a una emoción íntima, no al cálculo racional y premeditado, porque la nitidez, la frescura de las formas geométricas o inventadas en constante movimiento, dibujadas con precisión sobre un fondo tenue, velado, como emborronado a conciencia, en tonalidades diversas, constituyen en su caso bastante más que un placer superficial. E incorpora otro compañero a la pareja en esta danza múltiple: el arte abstracto – que no puede ser más concreto- se enlaza al sentimiento, unidos a veces con un ritmo acelerado y otras más pausado, pero siempre precedidos de ese impulso emocional que ha dado origen siempre a su trabajo. Sin emoción (otros dirían inspiración) no hay creación: “Quan treballe, ho faig en un estat carregat emocionalment. Per tant no busque la claredat, busque l’emoció Així que treballe i treballe, fins que arriba el final. Estic improvisant i pintant amb sentiments ... Sent que estic fent el quadre, encara que no estic controlant el seu destí”. Los elementos básicos en la coreografía de este menàge a trois, los tiene muy claros: Cezànne, Matisse, Mondrian, Miró, Klee, Kandinski… cada uno de ellos ha aportado algo esencial para otorgar solidez a la estructura compositiva que en los últimos tiempos -como sucede con esta muestra-  tiende a hacerse más liviana, más ligera y, en definitiva, más libre. Nosotros, los espectadores, no dejemos escapar la ocasión, estamos invitados a participar en el espectáculo. Por upuesto, con licencia para interpretar cada pieza a nuestra manera.
Carme Senabre Llabata.
Universitat de València. Juny 2008. 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.