Drets
Salut

28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l’avortament

Els drets reproductius també són drets humans

Fotografia de la mobilització argentina del 8 d'abril d'enguany
Fotografia de la mobilització argentina del 8 d'abril d'enguany
28 / 09 / 2019 | Intersindical

L’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana, com cada 28S, reafirma el seu compromís en la lluita pels drets sexuals i reproductius de les dones i la despenalització de l’avortament. Desgraciadament, les feministes hem de continuar alçant la veu al crit de “Nosaltres parim, nosaltres decidim” perquè l’avortament està restringit en gran part del món i segueix sent considerat un delicte greu en molts països.
Ningú més que les dones tenim dret a decidir sobre la nostra maternitat, i no hauríem de patir cap criminalització per les nostres decisions. És més, tots els estats del món han de garantir un avortament lliure i segur per a totes les dones , una educació afectivo-sexual per prevenir embarassos no desitjats, i l’accés universal a mètodes anticonceptius gratuïts.
L’estat espanyol té actualment una llei de l’avortament més permissiva que altres països, però segueix gravant econòmicament l’anticoncepció, la qual cosa és un greu obstacle per a la plena disponibilitat de mètodes eficaços com la píndola del dia després, els dispositius intrauterins, la píndola anticonceptiva o els preservatius. Exigim que el Sistema Nacional de Salut financie íntegrament els mètodes anticonceptius i s’assegure que estiguen disponibles a totes i cadascuna de les farmàcies, ja que és inexplicable en un país que es considera civilitzat que es permeta que un establiment farmacèutic òbriga a la persiana mentre es nega a vendre anticonceptius per motius ideològics.
En aquesta línia, l’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana exigim que es complisquen de manera immediata les recomanacions que l’ONU va dirigir a l’Estat Espanyol ja en l’any 2015 i que encara no s’han implementat: eliminar les traves a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (incloent les xerrades pro-vida que en alguns territoris es donen per motius religiosos); garantir la seva cobertura universal i pública (el 90% de IVE es realitzen en centres privats); i revisar la tutela sobre les menors de 16 i 17 anys , que legalment han de tenir el consentiment familiar per poder avortar. També demanem que s’elimine del Codi Penal l’avortament voluntari fora dels terminis i supòsits, i que es pose fi a l’objecció de consciència per a la pràctica de la IVE, ja que és contrària a l’article 12 de la convenció CEDAW sobre salut de les dones: l’estat espanyol no pot continuar posant per davant del dret a la prestació les creences religioses.
No volem deixar passar aquest dia de reivindicació sense fer esment a la lluita verda de les nostres germanes argentines que han posat a tota l’Amèrica Llatina en peu de guerra perquè els drets de les dones es comencen a respectar . Sota el lema “Pel dret a decidir” el moviment feminista argentí ha donat una lliçó impagable al món: que no hi ha governs ni societats que frenen a les dones unides en la defensa dels seus drets. Hui també ens unim a les seves veus i exigim el avortament legal per no morir.
Nosaltres parim, nosaltres decidim! Per un avortament lliure i gratuït!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.