Drets
Notícies

Discriminació per sexe en accés Congrés Diputats

04 / 11 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana mostra la seua repulsa al tracte vexatori del qual va ser objecte la professora de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant, Mar Esquembre Cerdà.

L’esmentada professora va acudir el passat 16 d’octubre al Congrés dels Diputats com a convidada. En el control d’accés va ser despullada per dues policies per a deixar-la passar a la tribuna de convidats, on -a més-  va ser acompanyada durant el temps que va durar la seua visita per una de les policies.
Aquest tracte vexatori no es va dispensar a la resta de convidats que en qualitat de visitants acudiren al Congrés, per la qual cosa -a més- suposa una discriminació per raó de sexe.
Davant la denúncia d’aquesta situació humiliant i discriminatòria per la professora, tant la polícia del Congrés com el seu president han desmentit aquests actes, qüestionant la seua credibilitat.

Per tot açò, Intersindical ha presentant la queixa corresponent davant la Sindicatura de Greuges i donat tot el seu suport a la víctima d’aquest tracte, dispensat a una dona i que ha estat provocat amb tota seguretat per l’acció de les activistes de FEMEN uns dies abans en el Congrés. 

Notícia denuncia tracte vexatori:
http://www.elplural.com/2013/10/22/una-profesora-denuncia-a-posada-por-obligarla-a-quedarse-en-ropa-interior-para-entrar-en-el-congreso/

El president del Congrés nega els fets:
http://www.elplural.com/2013/10/30/posada-echa-a-los-leones-a-la-profesora-a-la-que-cachearon-en-ropa-interior-para-acceder-al-congreso/


Model de queixa al Síndic de Greuges:
https://www.dropbox.com/s/b70iuerkvhsf5pe/QUEJA.docx

download16x16



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.